Walmart med voldsomt fall

Kjøpesentergiganten leverte tirsdag kvartalstall – der det ble røpet at veksten på nett har stagnert, og det sendte aksjen ned 10 prosent.

STRAFFET PÅ BØRS: Walmart skuffet markedet.
Publisert:

Verdien på Walmart har ikke falt mer på en eneste dag siden selskapet ble børsnotert tidlig på 70-tallet, skriver Marketwatch tirsdag kveld.

Prosentvis er dette det verste fallet siden 2015.

Dette skjer samme dag som butikkjeden leverte sin kvartalsrapport. Forklaringen på fallet blir sagt å være noten om at veksten på nett har stagnert noe i fjerde kvartal av 2017.

Beskjeden kom etter tre kvartaler med tiltakende vekst i nettsalget.

Nå frykter investorene at rivalen Amazon truer Walmart på alvor.

Fallet skjer til tross for at selskapet meldte om en vekst på 2,6 prosent i sine etablert butikker. Det er det 14. kvartalet på rad med vekst.

Selskapet er så stort at fallet på 9,94 prosent, eller 10,38 dollar per aksje, gjør sitt til å dra Dow Jones ned i minus.

Dow Jones indeksen endte ned om lag 1 prosent.

Snap nedgradert av Citigroup

Selskapet bak billeddelingsappen Snapchat, Snap, falt også på Wall Street tirsdag. Ved stenging tirsdag er aksjen ned 7,57 prosent - og omsettes for 18,92 dollar per aksje. Det skjedde blant annet etter at toppsjefen Evan Spiegel solgte aksjer for nesten 400 millioner kroner forrige uke.

Men tirsdag nedgraderte også analytikerne i Citigroup aksjen fra «nøytral» til «selg» og senket kursmålet til 14 dollar.

Meglerhuset nedgraderte aksjen på bakgrunn av brukerstormen selskapet opplevde etter omleggingen til ny design.

Publisert:

Her kan du lese mer om