Snapchat mistet brukere igjen – men aksjen bykser

Investorene virker omsider å være fornøyde med Snapchats resultat og sender aksjen kraftig opp i etterhandelen. 

OVERGÅR FORVENTNINGENE: Investorene sender Snap-aksjen til værs tirsdag kveld, etter det kom frem av kvartalsrapporten av brukermassen ikke har krympet siden forrige kvartal.

Foto: Bryan R. Smith AFP
  • Nina Tuv
Publisert:,

Snap Inc., som eier bildedelingstjenesten Snapchat, leverte sin resultatrapport etter at New York-børsen stengte tirsdag kveld.

Selskapet melder om et tap på 14 cent per aksje i kvartalet som endte i desember, eller et netto tap på 191,87 millioner dollar.

På forhånd var det ventet at resultatet ville vise et tap per aksje på 19 cent, ifølge Factset. I tilsvarende periode i fjor lød tapet 28 cent per aksje.

Inntektene kom inn på 389 millioner dollar, mot 286 millioner for et år siden. På forhånd var det ventet inntekter på 377 millioner dollar.

Daglige aktive brukere (DAUs) falt med 1 million sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, til 186 millioner. Siden tredje kvartal har selskapet imidlertid ikke mistet brukere. På forhånd ventet analytikerne et fall på 1,5 millioner brukere fra kvartalet i forveien.

Mange brukere sluttet å bruke appen etter selskapet lanserte et lite populært ny design i fjor, men Snap har siden gjort nye endringer. Enda et kvartal med nedgang ville dermed være bevis på en mer vedvarende svekkelse for appen, skrev The Wall Street Journal før tallslippet.

Investorene virker dermed å være svært tilfredse med at brukermassen ser ut til å ha stabilisert seg for nå.

Les også

Leverte resultat langt over forventningene

Aksjen bykser

Investorene reagerer med å sende aksjen til værs – noen minutter etter rapporten er sluppet er Snap opp over 17 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Historien viser at Snap-aksjen har en tendens til å falle kraftig i etterkant av resultatslippene. Aksjen har falt seks av de syv gangene selskapet har sluppet kvartalsrapport siden de ble børsnotert i 2017.

Denne gangen virker investorene imidlertid å være rimelig fornøyde med resultatet.

Snap har før resultatet ble sluppet sett en sterk oppgang så langt i år, og er de siste 30 dagene opp omtrent 14 prosent.

Det siste året er de imidlertid ned nesten 50 prosent, og aksjeprisen, som ved børsstenging tirsdag lå på 6,99 dollar, er langt under noteringsprisen på 17 dollar.

Snapchats hovedutfordring er tøff konkurranse fra Facebook-eide Instagram, som har en integrert «Stories»-funksjon tilsvarende Snapchats. I oktober kom det en rapport fra Piper Jaffray som slo fast at Instagram er den mest populære appen blant tenåringer, ifølge CNBC. Samtidig falt Snapchats brukermasse kraftig.

Det lovende resultatet kommer dermed i grevens tid for Snap.

– Vi endte året med stabilisering av brukermassen, og har begynt å rulle ut den nye versjonen av Android-versjonen av appen til en liten andel av brukerne, sier konsernsjef Evan Spiegel i en melding.

Les også

Overraskende gode resultater fra Amazon i fjerde kvartal

Turbulent tid i selskapet

Forrige gang Snap leverte resultater, var investorenes største bekymring at Snapchat hadde fått ny design og nye funksjoner som ikke ble godt tatt imot, og at brukermassen falt.

Siden den gang har det skjedd mye i det fremdeles unge selskapet.

Finanssjefen Tim Stone, som var blitt hentet inn fra Amazon, forlot selskapet plutselig i januar. Ifølge Bloomberg skal det ha skjedd etter at han forsøkte å omgå konsernsjef Evan Spiegel ved å gå direkte til styret for å be om høyere lønn og mer makt.

Bare tre dager etter Stone gikk, gikk HR-direktøren og direktøren for global sikkerhet i selskapet også av, angivelig etter en skandale som omhandlet en ansatt en av dem skal ha hatt et romantisk forhold til.

Avgangene har reist spørsmål ved stabiliteten i selskapet, ifølge Marketwatch. I 2018 forlot mer en 10 ansatte høyt i hierarkiet selskapet.

Da Snap kunngjorde finansdirektørens avgang, meldte de også at de forventet at resultatet for fjerde kvartal ville komme inn noe bedre enn de trodde tidligere.

Da de rapporterte tall for tredje kvartal mente de at resultatet for fjerde kvartal ville vise et tap på mellom 75 og 100 millioner dollar. Dette klarte de altså ikke å innfri helt, men resultatet er fremdeles langt bedre enn analytikerne ventet.

Les også

– Sosiale medier har nådd et tak

Les også

Overrasker med knalltall, men skyer truer: Snapchat mistet brukere for første gang

Her kan du lese mer om

  1. Snap Inc.
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Rekordhøy brukervekst for Snap

  2. Snapchat tapte 326 millioner dollar

  3. Nye rekorder på Wall Street

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

  6. Netflix-aksjen faller markant etter kvartalsrapport