Flyr fløy 50.017 passasjerer i februar

Trafikktallene går i riktig retning men bærer fortsatt preg av omikron-restriksjoner.

Et Flyr-fly lander ved Bergen Lufthavn Flesland, her i august 2021.
Publisert:

Flyr fraktet 50.017 passasjerer i februar og hadde en fyllingsgrad på 64 prosent med fire fly i drift, ifølge ferske trafikktall fra flyselskapet.

Til sammenligning reiste 30.042 passasjerer med Flyr i januar, der selskapet hadde tre fly i drift og en fyllingsgrad på 53,7 prosent.

– Første del av februar var fortsatt preget av kraftig reduksjon i trafikk knyttet til pandemien og omikronsmitte. Markedet bedret seg gradvis gjennom måneden i takt med gjenåpningen av samfunnet og vi er fornøyde med utviklingen i fyllingsgraden og yielden for februar, sier Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i dagens melding.

Yielden, inntekten per betalende setekilometer, var 0,55 kroner i februar, sammenlignet med 0,42 kroner i januar.

Les også

Knalltøft oppstartsår: Flyr tapte 437 millioner i fjor

Bedre inntekt

Enhetsinntekten per tilbudte setekilometer (PASK) for februar var 0,36 kroner, opp fra januar da den var på 0,24 kroner. Månedsgjennomsnittet for perioden siden første flyging i juni 2021 er på 0,25 kroner.

Som følge av omikronutviklingen og påfølgende reiserestriksjoner har flyselskapet redusert kapasiteten i vintersesongen, der to-tre fly har vært parkert så langt.

I februar var fire av seks fly i drift mot tre av fem i januar.

Trafikktallene for februar viser at Flyr oppnådde en regularitet på 99,1 prosent og en ankomstpunktlighet på 78,8 prosent.

Fire fly i luften

Flyr har en flåte på seks Boeing 737–800 NG, og vil frem mot sommeren motta seks Boeing 737 Max 8. Det første av Max-flyene ble levert i februar, og selskapet er per februar nede i 41 ansatte per fly, ifølge dagens melding.

Flyr har tidligere uttalt å ville ha 12-18 fly i drift innen utgangen av 2022.

Selskapet har varslet et sommerprogram med 44 ruter til 38 destinasjoner, blant annet Alicante, Mallorca, Nice og Malaga.

Les også

Flyr-sjefen: – Dette kommer til å ta lengre tid enn mange av dere forventer

Les også

Norwegian solgte Gatwick-slots til Wizz Air: – Skulle gjerne ha hjulpet Norse

Les også

Norse Atlantic brant 142 millioner kroner

Les også

Meglerhus varsler utradering av dagens SAS-eiere

Publisert:
Gå til e24.no