Solgte med rask gevinst - nå kjøper Aker hotellet tilbake

I 2014 solgte Aker Solutions et hotell på Fornebu med 100 millioner i gevinst. Nå har Aker kjøpt hotellet tilbake av et DNB-fond.

TILBAKE HOS AKER: Quality Hotel Expo på Fornebu.
 • Lage Bøhren
Publisert: Publisert:

Det Aker-kontrollerte selskapet Aker Property Group har kjøpt Quality Hotel Expo på Fornebu av eiendomsfondet DNB Scandinavian Property Fund.

Det var nettstedet Eiendomswatch som først omtalte saken i forrige uke.

Det 14.000 kvadratmeter store konferansehotellet har drøye 300 rom, samt 12 konferanserom og konferansekapasitet for 1.000 deltakere.

Hotellet ble opprinnelig bygget av det Aker-dominerte ingeniørkonsernet Aker Solutions i 2012, med en 20-årig leiekontrakt med Petter Stordalens hotellkjede Choice.

To år senere solgte Aker Solutions hotellet videre til et syndikat satt opp av Pareto Project Finance for 473 millioner, noe som ga en bokført gevinst på rundt 100 millioner kroner.

Les på E24+

Aker Solutions selger seg ut av hotell

– En god mulighet

Partene ønsker ikke å oppgi transaksjonssummen.

– Aker er i dag en stor eiendomsaktør på Fornebu. Sett i det perspektivet fremsto kjøpet av hotellet som en god mulighet for Aker Property Group å styrke sin posisjon ytterligere, sier Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til E24.

Han viser til at transaksjonens betydning og beløp er «langt unna det som er terskelen for en børsmelding» for Aker.

I år er det seks år siden det Kjell Inge Røkke-dominerte industrikonsernet og dets operative datterselskaper flyttet hovedkontor fra Aker Brygge til Fornebu.

Tidligere i sommer ble det kjent at Aker planlegger et tredje stort kontorbygg på samme tomt for 1,5 milliarder kroner, der Akers to store teknologisatsinger Cognite og Aize skal flytte inn.

Selskaper som Aker Solutions, fornybarselskapene i Aker Horizons, oljeselskapet Aker BP, Ocean Yield og andre Aker-selskaper allerede er på plass i de to eksisterende byggene.

Les også

Her bygges Akers nye milliardbygg for Cognite og Aize

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aker
 2. Aker Solutions
 3. Hotell

Flere artikler

 1. Stordalen selger hotell i København

 2. Ble beordret til å opprette karantenehotell: 70.000 hotellnetter ble aldri brukt

 3. Ertvaag-brødrene satser milliarder i eiendom

 4. Betalt innhold

  Kampen om Fornebu

 5. Ulltveit-Moe om Røkkes kjempegevinst: – Mitt tap