Meglerhus anbefaler kjøp av shippingaksje

I en oppdatering oppgraderer meglerhuset Kepler Cheuvreux Golden Ocean-aksjen til kjøp.

Største eier i Golden Ocean, John Fredriksen.
Publisert: Publisert:

Kepler Cheuvreux oppgraderer tørrlastrederiet Golden Ocean til kjøp fra tidligere hold, mens kursmålet på 162 kroner per aksje opprettholdes.

Det fremgår av en oppdatering mandag, ifølge TDN Direkt.

«Vi oppgraderer etter at aksjen har falt tilbake siden vår nedgradering sist, vi trodde det var på tide å ta en pause fordi aksjen da hadde steget raskt. Vi ser ingen grunn til å endre vår verdsettelse, syn på selskapet eller våre estimater på nåværende tidspunkt, men vi oppgraderer nå vår anbefaling fra hold til kjøp for å reflektere at aksjen har falt», heter det i oppdateringen.

Les også

Forvalter solgte alt i Fredriksen-rederi: – Eventyrlig avkastning

Meglerhuset venter at transportmarkedet for tonnlast vil levere gode resultater, som vil dra nytte av begrenset flåtevekst. Meglerhuset tror at endringer i handelsruter som følge av krigen i Ukraina sannsynligvis vil føre til økt etterspørsel etter tørrlast og kan kompensere for eventuelle negative effekter fra en svakere økonomi som helhet.

«EUs tørst etter flytende naturgass kan øke etterspørselen etter kull i Asia og andre steder. Markedsbalansen vil dra nytte av en svært begrenset vekst av eksisterende flåte», skriver meglerhuset.

På Oslo Børs er Golden Ocean den første timen av handelsdagen ned 0,2 prosent til 127,25 kroner. Med et kursmål på 162 kroner ser Kepler Cheuvreux en oppside på 27 prosent.

Hittil i år har aksjen steget hele 60 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no