Nytt rekordkvartal for Elkem

Industriselskapet leverer over forventningene i andre kvartal.

Elkem har en markedsverdi på i underkant av 20 milliarder kroner.
Publisert:

Elkem legger frem resultatene for andre kvartal tirsdag morgen.

  • Inntektene ble 12,33 milliarder kroner, opp fra 7,33 milliarder kroner i samme periode året før.
  • Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) landet på 3,92 milliarder kroner, opp fra 1,37 milliarder kroner i samme periode i fjor.
  • Resultatet før skatt endte på svimlende 3,77 milliarder kroner, mot 789 millioner kroner i andre kvartal 2021.

Dette er deres syvende kvartal på rad med forbedrede ebitda-resultater, og er et nytt rekordresultat, skriver selskapet.

I forkant av tallslippet var totale driftsinntekter ventet å være på 10.845 millioner kroner, ifølge snittestimater fra TDN Direkt. Elkems ebitda (inntjening før renter, skatt og nedskrivninger) var ventet å være på 3.699 millioner kroner. Resultat før skatt var ventet å være på 3.191 millioner kroner, ifølge snittestimatene.

Økning i alle segmenter

I meldingen fra selskapet står det at kvartalet ble sterkt drevet av deres silisiumprodukter og karbonløsninger, som følge av i hovedsak høye salgspriser.

Selskapet er en stor produsent av silisium og produserer dessuten silikon i mange former til ulik industriell bruk.

Ifølge rapporten sto silisiumproduktene for hele 6,52 milliarder av inntektene i andre kvartal, menskarbonløsningene ga industriselskapet en kapitalstrøm på 906 millioner kroner. Inntektene fra silikoner var på 5,21 milliarder kroner.

Karbonløsningene leverte sitt beste kvartalsresultat noensinne, fremgår det i rapporten.

Sterk etterspørsel i tredje kvartal

– Elkem drar fortsatt nytte av sterke konkurranseposisjoner, basert på vår integrerte forretningsmodell, god drift, gunstige energikostnader og tilgang til kritiske råvarer, sier Elkems konsernsjef Helge Aasen i meldingen fra selskapet tirsdag morgen.

I rapporten skriver selskapet at covid-restriksjonene i Kina har resultert i redusert etterspørsel etter silikoner, og kombinert med vedlikeholdsarbeid har dette resultert i økte lagernivåer og en påfølgende prisnedgang.

Selv om markedsstemningen er påvirket av makroøkonomisk usikkerhet med inflasjonspress og høyere renter, ser selskapet fortsatt sterk etterspørsel inn i tredje kvartal.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om