Seks strake dager med nedgang for Dow Jones

Det har vært en tidvis tung uke på Wall Street, og Dow Jones-indeksen runder av sin sjette strake dag med nedgang. Teknologitunge Nasdaq tar samtidig et pust i bakken.

Publisert:

De tre toneangivende indeksene på Wall Street fant retningen nedover etter noen timer med handel torsdag ettermiddag.

Men nedgangen dempet seg i innspurten av handelsdagen, og teknologitunge Nasdaq snudde forsiktig oppover. Slik ser det ut ved stengetid:

  • Dow Jones ned 0,33 prosent
  • Nasdaq opp 0,06 prosent
  • S&P 500 ned 0,13 prosent

Dow Jones-indeksen har altså falt i seks dager på rad, mens S&P 500-indeksen har lagt seg på sitt laveste nivå på over ett år.

Det har også vært noen tunge dager for den teknologitunge Nasdaq-indeksen, som rundet av handelen onsdag med et fall på mer enn tre prosent.

Også børsene i Europa har falt gjennom dagen, i likhet med de asiatiske. Også Oslo Børs var med på nedturen.

På Wall Street har det vært store utslag i «meme»-aksjene Gamestop og AMC Entertainment i løpet av dagen.

Gamestop-aksjen bikket over 100 dollar i tidlig handel torsdag, og har vært stanset på grunn av store utslag, ifølge Bloomberg. Etter å ha hoppet mer enn 30 prosent tidligere på dagen, dempet oppgangen seg til 9,8 prosent.

Les også

Kraftig hopp for «meme»-aksjene Gamestop og AMC Entertainment

Brennhet inflasjon

Dagens nedgang kommer etter onsdagens inflasjonstall, som viste at den brennhete prisveksten i USA ikke avtar like mye som analytikerne venter.

Torsdag ettermiddag kom et nytt tallslipp, som viste at de amerikanske produsentprisene økte med 0,5 prosent i april på månedsbasis – og 11 prosent på årsbasis.

På forhånd var det ventet at produsentprisene ville stige 0,5 prosent på månedsbasis og 10,7 prosent på årsbasis, ifølge estimater fra Trading Economics, gjengitt av TDN Direkt.

Apple fortsette nedgangen

– Aksjer er til salgs i alle verdenshjørner, og tonen i markedet er stadig tøffere, skriver Vital Knowledge-analytiker Adam Crisafulli i en notat, gjengitt av CNBC.

På Wall Street er det særlig teknologiaksjene som har fått gjennomgå, mens markedet forventer økte renter fra USAs mektige sentralbank.

Onsdag måtte Apple se tittelen som verdens mest verdifulle selskap forsvinne til fordel for oljekjempen Saudi Aramco – og aksjen fortsetter nedover nye 2,69 prosent.

Microsoft runder for øvrig av dagen med et fall på to prosent. Facebook-eier Meta og Amazon snudde på sin side oppover mot slutten av dagen, og ender opp 1,3 og 1,4 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no