Gjelsten og Sundes Sport Holding kjøper Bergans

Aksjonærene i Bergans har gått med på salg av aksjene i selskapet til Sport Holding, med Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sunde bak spakene.

Retail-eier Bjørn Rune Gjelsten står bak Sport Holding, som nå kjøper 100 prosent av aksjene i Bergans. Her fotografert i forbindelse med et intervju tidligere i år.
 • David Bach
 • Sindre Hopland
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Sport Holding erverver 100 prosent av aksjene i selskapet fra aksjonærene i Bergans Fritid AS. Det skriver Bergans i en pressemelding onsdag. Partene er enige om å holde salgssummen konfidensiell.

– Når vi nå har besluttet å selge oss ut av Bergans er vi glade for at kjøperen ble Sport Holding. Vi har lange relasjoner til både Sport 1 og Intersport som leverandør gjennom flere tiår, og vi ser på Sport Holding som den foretrukne eieren av selskapet fremover. Vi er trygge på at Bergans nå er i de beste hender, sier hovedaksjonær Jon Søland på vegne av selgerne i Bergans.

Den nye sportskonsernet Sport Holding har fra før en samlet markedsandel på 47,3 prosent.

Konsernet ble et resultat av at Gjelsten og Sunde-familien kjøpte opp Gresvig-konkursboet og slo det sammen med Sport 1 under en ny stor sportsparaply.

Les også

Gresvig-konkurs og pandemi ga Sport 1 vekst på 840 mill.

Ingen planer om å begrense distribusjonen

Styreleder Petter Schouw-Hansen i Sport Holding sier til E24 at arbeidet med oppkjøpet har pågått en stund.

– Dette er et strategisk grep som vi tror blir bra for både Bergans og Sport Holding.

– For oss sikrer dette Sport Holdings kjedekonsepter sikker tilgang til en sterk merkevare, samtidig som vi tror det er mulig å utvikle selskapet i samarbeid med ledelsen i Bergans.

– Hva betyr dette for konkurrentene deres som i dag har Bergans-produktene i butikkene sine?

– Det foreligger ingen planer om å begrense distribusjonen, så må man i strategiarbeidet vurdere den politikken videre, men det er ikke noe vi har tatt stilling til. Målet er å fortsette den gode utviklingen Bergans har hatt den siste tiden.

– Er dette bare et av flere oppkjøp fra deres side?

– Vi har ingen andre konkrete oppkjøpsplaner, men vurderer løpende muligheter.

– Hvor mye måtte dere betale for selskapet?

– Vi ønsker ikke å kommentere verdsettelsen.

Vil drives uavhengig

Bergans vil fremover bli en viktig del av Sport Holding konsernet, men vil drives uavhengig av Sport 1, Intersport og øvrige kjedekonsepter i Sport Holding, heter det i pressemeldingen.

– Gjennom vår distribusjon i egeneide butikker og franchisebutikker vil vi satse ytterligere på Bergans som merkevare, og gjennom dette sikre en betydelig del av Bergans' volum og omsetning. Vi gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven og ønsker våre nye kollegaer i Bergans velkommen til Sport Holding-familien, sier Schouw-Hansen.

Bergans-direktør Jan Tore Jensen understreker at Bergans vil drives uavhengig av kjedekonseptene i Sport Holding.

– For Bergans er dette en milepæl og utvilsomt svært spennende. Vi blir nå en del av landets største sports- og friluftsaktør, noe som representerer en stor mulighet til å utvikle oss videre i årene som kommer. Vi føler vi har fått en trygg havn i Sport Holding som deler vår visjon, ambisjon og tro på merkevaren vår, sier Jensen i meldingen.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av at Konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Bergans
 3. Sportsbransjen

Flere artikler

 1. Ole-Henrik Skirstad blir leder for Gjelsten og Sundes Sport Holding

 2. Sunde-familiens klesgigant mister 50 butikker etter brudd med franchisetagere

 3. Coronaveksten fortsetter for Bjørn Rune Gjelstens Kid

 4. Spiser av konkurrentene – men fortsatt skeptisk til gigantfusjon

 5. Kid økte inntektene i andre kvartal