Solid papirgevinst for Hydrogenpro-eier: – Det er jo over all forventning

Storeier Richard Espeseth får en papirgevinst på godt over 100 millioner etter noteringen av Hydrogenpro, som leverer anlegg for produksjon av hydrogen. – Jeg er veldig, veldig glad, sier han.

Richard Espeseth kan notere seg for en papirgevinst på rundt 133 millioner kroner sammenlignet med tegningskurs etter at selskapet Hydrogenpro ble notert på Merkur Market onsdag.
Børsdagen
 • Kjetil Malkenes Hovland
 • Ola Alsberg
Publisert: Publisert:

E24 møter Espeseth like etter at han har ringt i bjellen for å markere noteringen av Hydrogenpro på Merkur Market, årets tiende grønne selskap til å notere seg på Oslo Børs.

– Det føles vanvittig deilig, sier Espeseth til E24.

Han har solgt seg ned i selskapet før noteringen, men skal fortsatt sitte på 20,3 prosent av selskapet. Ut fra en slik eierandel kan Espeseth glede seg over en papirgevinst på rundt 133 millioner kroner midt på dagen onsdag.

Før noteringen hadde flere store eiere tegnet seg for aksjer til en kurs på 22,30 kroner. Kort tid etter åpningen på første handledag onsdag handlet aksjen til 38 kroner, men etter noen timer ble aksjen handlet til like under 34 kroner.

Med den kursen økte Espeseths aksjer i verdi fra 253 millioner kroner til 386 millioner kroner.

– Jeg er veldig, veldig glad. Det er jo over all forventning, sier han.

Espeseth påpeker at dette bare er en papirgevinst, som han ikke har noen planer om å realisere.

Før noteringen var Hydrogenpro verdsatt til 1,25 milliarder kroner, men midt på dagen onsdag hadde markedsverdien steget til 1,9 milliarder kroner.

Richard Espeseth ringer i børsbjellen ved noteringen av Hydrogenpro på Merkur Market onsdag.

Sissener skimter flerdobling

DNB Asset Management, som er storbankens forvaltningsavdeling, tegnet seg for 120 millioner kroner i Hydrogenpro før noteringen. Disse aksjene er nå verdt 182 millioner, noe som gir banken en papirgevinst på 62 millioner første dag.

Mitsubishi kjøpte seg inn i selskapet med tilsvarende sum, og har dermed også fått en papirgevinst på 62 millioner kroner etter noteringen onsdag.

Klaveness Marine Finance kjøpte aksjer for 50 millioner kroner i emisjonen. Disse aksjene er etter børsnoteringen verdt 76 millioner kroner, en urealisert gevinst på 26 millioner.

Fondsforvalteren Jan Petter Sissener tegnet seg for 30 millioner i emisjonen i slutten av september. Midt på dagen onsdag sitter fondsforvalteren på aksjer verdt 46 millioner kroner og kan dermed vise til en papirgevinst på 16 millioner kroner.

– Vi har stor tro på hydrogen som en av fremtidens energibærere, spesielt til industrien, sier Sissener i en kommentar.

– Om Hydrogenpro leverer på pilotprosjektene er potensialet stort, og den kan flerdoble seg.

Terje Mikaelsen (80) har vært med på å bygge opp Hydrogenpro. Han er blant annet kjent fra Norsk Data.

Vil bli verdens mest lønnsomme

Pareto Asset Management og Erste Asset Management tegnet seg begge for 25 millioner kroner før noteringen av Hydrogenpro. Disse aksjene er verdt 38 millioner kroner midt på dagens onsdag.

Richard Espeseth satt egentlig på enda mer av eierskapet, men har solgt seg ned før noteringen for å gi plass til andre eiere. Han er blant annet fornøyd med å få med seg en aktør og industripartner som Mitsubishi Heavy Industries.

– Det som er min følelse og mitt mål, det er at vi sammen med partnerne skal bygge verdens mest lønnsomme hydrogenselskap, sier Espeseth.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Hydrogen
 3. Emisjon
 4. Aksjer
 5. Børsnotering
 6. Jan Petter Sissener
 7. Klaveness

Flere artikler

 1. Børsnykommer satser på store hydrogenanlegg: – En fantastisk interesse

 2. Derfor satset Mitsubishi på børsklare Hydrogenpro

 3. Brakdebut for hydrogenselskap på Oslo Børs

 4. Blytung dag på Oslo Børs for olje og hydrogen

 5. Havyard-aksjen skjøt opp over 150 prosent på ellers flat børsdag