Nytt fra børsselskapene

Betsson med rekordresultat: – Får drahjelp av EM

Sportstipping på sommerens fotballmesterskap får en stor del av æren for den svenske kjempens inntektsvekst. Selskapet peker på flere favorittflauser i årets fotball-EM som en sterk bidragsyter.

Det svenske spillselskapet Betsson bokfører sitt sterkeste kvartal noensinne, mye takket være sterk kundvekst. Her har svenske supportere samlet seg på Kontraskjæret i Oslo for å følge landslaget under sommerens fotball-EM.
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Det svenske spillselskapet Betsson slapp torsdag morgen en løypemelding før den fullstendige rapporten for årets andre kvartal publiseres 22. juli.

Selskapet varsler nå et driftsoverskudd i andre kvartal på inntil 385 millioner svenske kroner, noe som vil gjøre kvartalet til det sterkeste i selskapets historie.

– Det er veldig morsomt, for andre kvartal pleier egentlig ikke å være så sterkt, sier Pontus Lindwall, konsernsjef i Betsson, til E24.

– Men nå får vi drahjelp fra fotball-EM, og kundene har nok savnet slike arrangementer under pandemien. Når de nå er tilbake, så ser vi at interessen er stor, sier han.

I tillegg ventes det kvartalsvise inntekter på inntil 1,75 milliarder svenske kroner, sterkt drevet av en kundevekst på 25 prosent og en økning i spillinnsats, såkalt «sportsbook turnover», på hele 73 prosent sammenlignet med fjorårets andre kvartal.

– Dette er kombinasjonen av sportsproduktet vårt, som vi har jobbet veldig mye med å utvikle, og veldig stor aktivitet hos kundene, supplerer økonomidirektør Martin Öhman.

Resultatet skyldes utviklingen i ordreboken og høy aktivitet generelt, men særlig i forbindelse med sommerens store sportsarrangementer som Copa América og Europamesterskapet i fotball, skriver selskapet. I tillegg har sportsarrangementer økt andelen av de totale inntektene, noe som har bidratt sterkt til driftsresultatet, fremgår det.

Pontus Lindwall er toppsjef i Betsson.

Satser tungt i Sør-Amerika

Betsson er inne som hovedsponsor av Copa América, en fotballturnering som samler Sør-Amerikas beste landslag.

– Vi sponser turneringen, men også lokale ligaer og landslag som Chile, forteller Öhman, og peker på selskapets markedsføring i regionen hvor de blant annet har sikret seg navnerettighetene til den peruvianske førstedivisjonen i fotball, som nå heter Liga 1 Betsson.

Men også resultatene i turneringen har påvirket selskapet, forteller direktørene, og peker på en tidlig exit for flere av forhåndsfavorittene i fotball-EM.

– Det har vært gunstige resultater for oss, noe som gir en bedring i driftsmarginen, forklarer økonomisjefen, og legger til at økningen i sportsspill også har hatt en «krysseffekt» over til selskapets nettbaserte casinovirksomhet.

Mads Johannesen, investeringsøkonom i nettmegleren Nordnet, er selv investert i Betsson og følger selskapet tett. Han tror også sommerens sportsarrangementer har gitt stor aktivitet.

– Dette er jo et paradis for gamblere med sluttspill i amerikanske idretter og fotball, sier han til E24.

Av tidligere rapporter fremgår det at særlig fjorårets andre kvartal viste sterk vekst med et «mer normalisert tempo ut året», ifølge Öhman. Økonomisjefen tror det blir vanskelig å nærme seg eksplosjonen i spillmarkedet ved starten av pandemien.

– Ser man på utviklingen fra år til år tror jeg det blir vanskelig å nå opp til den pandemieffekten vi så i fjor, men vi har et veldig sterkt og konkurransedyktig sportsprodukt, mener han.

Flere spillselskaper har rapportert om sterk vekst under pandemien. En av hovedkonkurrentene, Kindred, kunne melde om en yield, forskjellen mellom hva nettspillere satser og hva selskapet sitter igjen med, på rundt 4,2 milliarder svenske kroner i første kvartal og et driftsresultat på drøyt 1,1 milliarder svenske kroner.

ER INVESTERT: Investeringsøkonom Mads Johannesen i nettmegleren Nordnet eier aksjer i Betsson, og er ikke overrasket over selskapets sterke resultater.

Ekspert: – Spent på om de beholder kundene

Johannesen er imidlertid spent på veien videre etter pandemien for selskapet.

– Jeg er ikke overrasket over at de leverer godt, selv om det er spesielt at de leverer tidenes sterkeste resultat, sier han til E24.

– Kommer selskapet til å vokse videre også etter pandemien?

– Det blir spennende å se hvor «sticky» kundene er, og om de klarer å beholde dem. Jeg tror ikke man klarer å få de enorme volumene vi har sett under pandemien hvor man ikke har kunnet gjøre annet enn å spille eller handle aksjer, mener Johannesen.

Johannesen har fulgt selskapet lenge, og peker på sterke fundamentale tall. Samtidig opererer selskapet i en bransje preget av regulatoriske utfordringer.

I juni i fjor fikk et av Betssons datterselskaper en bot fra den Spelinspektionen, svenskenes svar på Lotteritilsynet, på 20 millioner svenske kroner. Også i Norge er det begrensninger for spillselskaper, og i dag er det bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som kan tilby regulerte pengespill på nett.

– Men i juni fikk vi beskjed om at myndighetene ikke fant noen grunn til å godkjenne boten, og derfor opphørte den da Spelinspektionen valgte å ikke anke avgjørelsen. Da er den saken ute av verden, forteller Öhman i Betsson.

Les også

Privatinvestorer kaster seg over svensk spillselskap

Johannesen mener det er forståelse med motbør og regulatoriske utfordringer for spillselskapene, men registrerer at bransjen er prosjektert til å vokse «mer enn snittet» de neste årene, særlig i Kina og Latin-America.

– For min del virker Betsson godt posisjonert for videre vekst, og relativt edruelig priset i forhold til mange av konkurrentene, sier han, og trekker frem Asia som et viktig vekstmarkedet i tiden som kommer.

Nettmegleren Nordnet kan melde om 5206 kunder i Betsson-aksjen, noe som er langt færre enn «folkeaksjer» som Norwegian hvor handelsplattformen har registrert hele 80.702 eiere.

– Det er ikke den mest populære aksjen, men det er et knippe kunder som er inne, forteller Johannesen.

Les på E24+

Flere tusen milliarder dollar i spill: Slik tror eksperter aksjemarkedet påvirkes

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Betsson
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Privatinvestorer kaster seg over svensk spillselskap

  2. Småinvestorer kaster seg over Norwegian-aksjen igjen: – Har kommet som en kule

  3. Nordnet-kunder kjøpte aksjer for 632 mill. i juni

  4. Matkassegigant stupte på børs etter resultatfall

  5. Nest beste dag for Equinor-aksjen: Mer verdt enn de fire neste på listen