Kim Kardashian får kryptobot på over 13 millioner kroner

Det amerikanske finanstilsynet gir Kim Kardashian gigabot. Influenseren har inngått et forlik.

Kim Kardashian kom inn på Forbes’ liste over dollarmilliardærer i 2021.
Publisert:

Influenseren og forretningskvinnen Kim Kardashian har gått på en kryptosmell.

Mandag kunngjorde det amerikanske finanstilsynet siktelser mot superkjendisen.

Kardashian skal ha markedsført kryptovalutaen EthereumMax på sin Instagramkonto – uten å opplyst at hun ble betalt 250.000 dollar for innlegget.

Kardashians innlegg inneholdt en lenke til EthereumMax-nettstedet, som ga instruksjoner for potensielle investorer om å kjøpe EMAX-tokens.

Kim Kardashian har i skrivende stund 331 millioner følgere på Instagram.

Kardashian har inngått et forlik og vil betale 1,26 millioner dollar i bøter, tilbakebetaling og renter, samt samarbeide videre med den pågående etterforskningen.

Det tilsvarer over 13 millioner norske kroner.

Les på E24+

Superselgerens beste tips: – Man får godt betalt for gode resultater

Kardashian gikk også med på å ikke markedsføre kryptovaluta på tre år.

– Denne saken er en påminnelse om at når kjendiser eller influencere støtter investeringsmuligheter, inkludert kryptoaktiva verdipapirer, betyr det ikke at disse investeringsproduktene er riktige for alle investorer, uttaler lederen av finanstilsynets, Gary Gensler, i en melding.

– Ms. Kardashians sak fungerer også som en påminnelse til kjendiser og andre om at loven krever at de skal avsløre for offentligheten når og hvor mye de blir betalt for å fremme investering i verdipapirer, sa Gensler videre.

– Investorer har rett til å vite om publisiteten til et verdipapir er objektiv, og Kardashian unnlot å avsløre denne informasjonen.

Mandag publiserte finanstilsynet en video av Gensler hvor han ber folk være forsiktige med kjendisanbefalinger av investeringsprodukter.

Finanstilsynet i Storbritannia ut mot Kardashian

Allerede for ett år siden langet det britiske finanstilsynet ut mot Kim Kardashians promotering av EthereumMax.

– Da hun nylig ble betalt for å spørre sine 250 millioner instagramfølgere om å spekulere i digitalvaluta ved å «bli med i Etherium Max samfunnet» kan det ha vært den finansielle promoteringen med det største publikumet i historien, sa leder for Storbritannias finanstilsyn, Charles Randell, i en tale.

Han mente at kunder risikerer å bli lurt inn i «kryptoboblen i en villfarelse om raske penger» av høyprofilerte influensere som Kim Kardashian.

Les også

Kim Kardashian starter investeringsfond

Les også

Kim Kardashians klesmerke verdsatt til 3,2 milliarder dollar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om