Første ukevinner i Aksje-NM: – Å ikke tape penger har vært utslagsgivende

Kim Lie (43) har vært med i Aksje-NM flere år tidligere, uten det han vil beskrive som noen stor suksess. Denne uken gjorde han det best av de drøyt 15.000 deltagerne i konkurransen.

LOVER Å OVERDRIVE: Kim Lie forteller at han lover å overdrive betydningen av seieren på mandagens morgenmøte
Publisert:

Å unngå å tape penger har vært Kim Lies strategi mot seieren i den første uken av Aksje-NM.

– Jeg kjøpte meg opp i Equinor, Aker BP, MPC og Rec Silicon på mandag etter lunsj. Så solgte jeg tirsdag etter lunsj. Etter det har det vært en blodrød uke, så det å ikke tape penger har vært utslagsgivende denne gangen.

Det er ikke for sent å melde seg på Aksje-NM - meld deg på her!

Han forteller at strategien videre blir å sitte med cash og vente på muligheter som dukker opp.

– Nå er vi inne i en periode der jeg tenker det er høyere risiko enn normalt. Nå er det å ikke tape penger som er viktig.

Lie jobber til daglig som driftssjef og opplæringsansvarlig i Elektroimportøren. Erfaringen han har i det ekte aksjemarkedet vil han beskrive som «ti år som glad amatør».

– Men fortsetter det sånn her, så får jeg vel snart lete etter leilighet i Sveits jeg også, spøker han.

– Dette er bare for morroskyld, men jeg kan love deg at betydningen av denne førsteplassen skal overdrives på mandagsmøte til uken, legger han til.

Aksje-NM er gratis å delta på og åpent for alle. Man får utdelt fiktive penger, slik at man kan prøve seg i aksjemarkedet uten å tape penger. Du finner guide til hvordan du melder deg på, kjøper, selger og oppretter ligaer her.

En måte å lære på

Sjefredaktør Lars Håkon Grønning i E24 ser på spillet som en mulighet for mange å bli kjent med et univers de kanskje fra før vet lite om.

– En av E24s viktigste oppgaver er å hjelpe folk til å forstå det som skjer i samfunnet, og delta i samfunnsdebatten på en opplyst måte. Aksjemarkedet kan for mange virke komplisert, og med det perspektivet er Aksje-NM er en morsom måte å lære på, helt uten risiko for å tape penger, sier han.

Han forteller også om underholdningsperspektivet ved spillet.

– Når verden rett etter en pandemi rammes av krig og økonomisk kaos, er det samtidig kanskje viktigere enn noen gang å ha det litt gøy innimellom alt alvoret. Her har folk mulighet til å kjempe mot venner, kollegaer og familie, forteller han.

– I år vil vi for første gang også kåre Aksje-NMs beste liga, så om man alene ikke har den beste inngangen på spillet, er det grunn til å kjempe videre for en lagseier, sier Grønning.

Aksje-NM er et unikt og virkelighetsnært spill, ifølge Grønning.

– Det som skiller Aksje-NM fra andre aksjespill i markedet, er at man handler til den faktiske kursen i markedet akkurat nå. Dermed er det også det mest realistiske spillet der ute, legger han til.

Meld deg på Aksje-NM her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om