Nedskrivninger øker underskuddet for Rec Silicon

Kjell Inge Røkke-dominerte Rec Silicon legger frem et bedret driftsresultat, men tar samtidig en nedskriving på 210 millioner kroner.

RESULTATLØFT: Rec Silicons anlegg i Moses Lake i USA.
Kvartalsrapporter
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 2,9 millioner dollar i kvartalet, en økning på 2,4 millioner dollar fra året før. Det er også bedre enn første kvartal da ebitda-resultatet endte på 1,0 millioner dollar.

Rec Silicon opplyser at årsaken til forbedringen i driftsresultatet hovedsakelig er knyttet til økt salg av silangass. I kvartalet var salgsvolumet av silangass på 831 tonn.

Selskapet økte inntektene med 6,3 millioner dollar til 31 millioner dollar i andre kvartal.

– Jeg er fornøyd med det finansielle og operasjonelle resultatet for vår halvledervirksomhet ved Butte-fabrikken tross utfordringer med Covid-19, sier konsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon i en kommentar.

Rec Silicon produserte 234 tonn polysilisium i andre kvartal. Lagerbeholdningen falt i samme kvartal med 151 tonn.

Nedskriving øker underskuddet

Selskapet varsler samtidig at det tar en nedskriving på 23 millioner dollar, tilsvarende 210 millioner kroner i kvartalet. Dette knytter seg blant annet til en utvidelse av en leiekontrakt ved Moses Lake.

– Utsettelser i implementeringen av fase-1 handelsavtalen med Kina fortsetter, i øyeblikket, å utsette gjenåpningen av Moses Lake-fabrikken. Likevel er jeg optimistisk rundt på markedsmulighetene utenfor Kina for Moses Lake ved at sol- og batteribransjen vil bli akselerert av politikken som føres i tiltakene knyttet til coronakrisen og globale avkarboniseringstrender som raskt øker tempoet, sier Torvund.

Nedskrivingen er tre millioner dollar høyere enn året før. Dette rammer resultatet før skatt som endte på minus 40,2 millioner dollar, en forverring fra minus 37,8 millioner dollar i samme periode året før.

Røkkes Aker Capital eier 22,95 prosent av aksjene i silisiumselskapet.

Kvartalsrapporten fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Rec Silicon
  3. Resultatrushet
  4. Aksjelive

Flere artikler

  1. Rec Silicon minsker underskuddet i fjerde kvartal

  2. Bedring i Rec Silicon-tallene: – Trygge på at Moses Lake-anlegget restartes i 2023

  3. Sterk konkurranse bidro til inntektsfall for DN-eier

  4. Løsning på skattesak løfter Rec-resultatet

  5. Milliardunderskudd for PGS