Solstad Farstad leverer kvartalsresultat: Tapte 130 millioner

Kjell Inge Røkkes og John Fredriksens selskap Solstad Farstad leverte sitt første kvartalsresultat som sammenslått rederi sent torsdag kveld. 

KVARTALSRESULTAT: Solstad Farstad leverte et dårligere kvartalsresultat enn ventet torsdag kveld.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Kjell Inge Røkkes og John Fredriksens SolstadFarstad fikk et driftsresultat på minus 130 millioner kroner i sitt første kvartal som et sammenslått rederi.

Ifølge estimater fra Bloomberg News var det ventet et driftsresultat på minus 88 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Siden børsnoteringen av selskapet har aksjekursen falt som et skipsanker. Over halvparten av den børsnoterte verdien var forsvunnet til sluttkursen torsdag på 5,80 kroner. Da selskapet fusjonerte i slutten av juni var aksjen verdsatt til 12,50 kroner på Oslo Børs.

Lavere inntekter enn ventet

Rederiet hadde inntekter på 1,4 milliarder kroner i tredje kvartal, noe lavere enn 1,5 milliarder som var ventet. På bunnlinjen tapte selskapet 375 millioner kroner.

Rederiet fastslår at det er første kvartal hvor resultat og tap inkluderer alle sammenslåtte enheter, og derfor kan ikke tallene sammenlignes med tidligere perioder.

Selskapet har over 30 milliarder kroner i gjeld i et marked for supplyskip som fortsatt er svært svakt. Spørsmålet som nå tvinger seg frem er om rederiet vil være klar til å betjene gjelden når avdragene normaliseres igjen i 2021.

Kursfall

Aksjen var verdsatt til 12,50 kroner i fusjonen som ble gjennomført i slutten av juni og handles torsdag til 5,77 kroner på Oslo Børs.

Analytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities kobler kursnedgangen den siste tiden til oljeprisutviklingen.

– Det har inntil nå med oljepriser mellom 40 og 50 dollar sett ut som om SolstadFarstad fikk flere ben å snuble i enn flere ben å stå på, sa han til E24 torsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kjell Inge Røkke
  2. John Fredriksen

Flere artikler

  1. Dypt kursfall for «verdens beste» innen supply

  2. Betalt innhold

    Første kvartal som gigantrederi endte stygt

  3. Solstad Farstad legger åtte skip i opplag

  4. Tar milliardtap i flåten

  5. Staten har solgt seg ut av Røkke og Fredriksens supplyselskap