Folket gir strykkarakter

Bare en av ti nordmenn mener næringsminister Dag Terje Andersen håndterte saken om Hydro-opsjonene på en god måte.

Opsjonssaken
  • E24
Publisert: Publisert:

Det viser en meningsmåling som Synovate MMI har utført for Dagbladet.

Hele 40 prosent svarer at Andersen gjorde en dårlig jobb, mens 35 prosent er middels fornøyd med håndtering av de sterkt omdiskuterte opsjonsavtalene som ga Hydro-ledelsen 210 millioner kroner.

Etter sterkt press ga konsernsjef Eivind Reiten og resten av konsernledelsen i Hydro NHY fra seg 20 millioner av sine gevinster.

Saken kostet også Jan Reinås styrelederjobben i det delvis statseide storkonsernet.

Les også: - Opsjoner er noe svineri

- Dette er katastrofale tall for næringsministeren som hadde som mål å gjenreise departementet etter fadesen med den forrige næringsministeren, sier nestleder i Høyre, Per-Kristian Foss, til Dagbladet.

Fornøyd

Andersen selv er imidlertid fornøyd med målingen.

- Jeg er positivt overrasket i forhold til alle de negative påstandene fra opsjonstilhengerne og politiske motstandere om dårlig håndtering, sier Andersen til avisen.

Da saken sprakk i slutten av juli, var Andersen på ferie. Dermed ble det statssekretær Rikke Lind som måtte håndtere den i offentligheten.

Vanskelig sommerjobb

Hun kom dårlig ut, særlig etter at det ble kjent at departementet ble informert av Hydro-ledelsen på forhånd og kjente til at Reiten ville gå utbetalt en gevinst på over 20 millioner kroner.

- Dette har vært den mest krevende sommerjobben jeg har hatt, men jeg har vært i storm før, og da våkner fighteren i meg, sier Lind til departementet.

Dagens Næringsliv skrev lørdag at næringsdepartementet hadde forberedt seg på å granske Eivind Reitens rolle i opsjonssaken videre, men ble stanset da olje- og energiminister Odd Roger Enoksen grep inn .

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Opsjonssaken
  2. Norsk Hydro

Flere artikler

  1. Dette er opsjonsbråket i Hydro

  2. Andersen freder resten av Hydro-styret

  3. Regjeringen visste om Reitens millionpakke allerede i juni

  4. - Ondsinnet historie

  5. Reiten ble gransket for skjult bonus