Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.

SI JA: Equinor vil bore utenfor Australia. Det ble bestemt under generalforsamlingen i Stavanger onsdag kveld.

Foto: Carina Johansen
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Både norske og australske miljøvernere var onsdag på plass utenfor generalforsamlingen til Equinor for å si sin mening om planene om oljeboring i Australbukta.

Demonstrantene på Forus stilte med bilder av fisk og sjødyr, samt store bannere med beskjed til selskapet om at de bør la olje og gass ligge der den er utenfor Australia, men de ble ikke hørt.

Equinors generalforsamling vedtok å fortsette planene sine om å bore i Australbukta og i Arktis. Selskapet går dermed imot miljøorganisasjonene WWF Verdens naturfond og Greenpeace' forslag om å holde seg unna slike områder.

Les også

Australsk delegasjon demonstrerer på Equinors generalforsamling

– Det er trist at Equinor, med den norske staten som største eier, ikke anerkjenner klimakrisen, men igjen setter grådighet foran jordas interesser, sier leder for bærekraftig finans Martin Norman i Greenpeace.

I juni 2017 ble Equinor operatør for og heleier av to letelisenser i Australbukta. Ved årsskiftet 2020/2021 skal boringen etter olje og gass starte, men først må de få godkjent miljøplanen sin av det australske petroleumstilsynet NOPSEMA.

Med skiltene «Fight for the Bight» og «No way, No(r) way» har tusenvis av australiere, deriblant surfere, demonstrert på strender rundt omkring i Australia for å vise at de er imot Equinors planer om å lete etter olje i The Great Australian Bight.

Selv om surfemiljøet og miljøorganisasjoner vender ryggen til, er det mange lokalsamfunn som ønsker oljeplanene velkomne. Flere arbeidsplasser og de generelle samfunnsøkonomiske fordelene et slikt prosjekt kan bidra til, gjør at det har støtte.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

 2. Australsk delegasjon demonstrerer på Equinors generalforsamling

 3. Miljøvernere varsler kamp mot Equinor-godkjenning

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Grønt lys for Equinors miljøplan i Australia

 6. Betalt innhold

  Equinors leteplaner i Australia satt på pause