Milliardærene

Verdens rikeste passerte historisk milepæl

På samme dag passerte Jeff Bezos og Elon Musk hver sin milepæl. Samlet har verdens 500 rikeste økt formuen med mer enn 7.000 milliarder kroner i år.

MILLIARDÆRER: Den ene er nøyaktig dobbelt så rik som den andre. Likevel har både Jeff Bezos og Elon Musk skrevet seg inn i historien.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

For første gang i historien har et enkelt menneske nå en formue på 200 milliarder dollar.

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos passerte den historiske milepælen etter at netthandelsgigantens aksje steg nesten tre prosent onsdag kveld, ifølge Bloomberg.

Totalt har Bezos en samlet formue på 202 milliarder dollar, tilsvarende 1.796 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyråets milliardærindeks.

Som en av de store vinnerne under coronapandemien har Amazon-aksjen hittil i år steget mer enn 80 prosent.

Selskapet har tidligere lagt frem sterke resultater under pandemien. Det nøt blant annet godt av de strenge coronarestriksjonene som har stengt butikker og gjort at de fleste land har oppfordret innbyggerne til å være mest mulig hjemme.

Oppturen bidrar til også til å sende ekskona MacKenzie Scott opp i ryggen på verdens rikeste kvinne. Scott har nå en formue på 66,2 milliarder dollar. Det er knapt 500 millioner dollar mindre enn L’Oréal-eier Francoise Bettencourt Meyers.

Jeff Bezos og ekskona MacKenzie Scott
Les på E24+

Økonom om børsfest: – Jeg skjønner meg ikke på det

Tesla-eieren til himmels

Men det er ikke bare de to tidligere ektefellene som kan konstatere at formuen stiger, det kan i aller høyeste grad også Elon Musk.

Hittil i år har Tesla-aksjen steget 400 prosent, noe som gjør at Musks formue har steget med mer enn 70 milliarder dollar i år. Det gjør ikke overraskende at han avanserer betraktelig på listen over verdens rikeste.

Torsdag er Musk det fjerde rikeste mennesket i verden, med en formue på 101 milliarder dollar, tilsvarende 898 milliarder kroner, ifølge milliardærindeksen.

Dette er første gang Musks beregnede papirformue passerer 100 milliarder dollar. Han er dermed en av fire mennesker i verden som har en formue som ligger over milepælen.

Les også

De største taperne blant milliardærene: Han har mistet 191 milliarder av formuen

Milliardene strømmer inn

I utgangen av februar startet et voldsomt fall i verdens aksjemarkeder. Den gang skrev E24 om at verdens 500 rikeste mennesker på 24 timer tapte nær 1.300 milliarder kroner, i urealiserte verdier.

Nedgangen fortsatte en måneds tid, men senere har oppgangen igjen tiltatt, og for verdens rikeste har det vært svært lukrativt.

I det snart åtte måneder av året er unnagjort har verdens 500 rikeste økt sin samlede formue med 809 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Den summen tilsvarer 7.193 milliarder kroner.

Av dette står Elon Musk og Jeff Bezos alene for 160 milliarder dollar, eller nærmere 20 prosent av oppgangen.

Men det er også mange som trekker ned den totale oppgangen. Forrige uke skrev E24 om hvordan Europas rikeste mann, Bernard Arnault, har tapt nær 200 milliarder kroner hittil i år.

Heller ikke verdens rikeste nordmann, John Fredriksen har hatt et spesielt godt år. Hans formue har falt med 1,25 milliarder dollar, til 7,99 milliarder dollar (71 milliarder kroner), ifølge indeksen.

Les også

Verdens rikeste mennesker tapte 1.300 milliarder kroner – på ett døgn

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Milliardærene
 2. Jeff Bezos
 3. MacKenzie Scott (tidl. Bezos)
 4. Elon Musk
 5. John Fredriksen

Flere artikler

 1. Verdens rikeste mann har aldri vært rikere

 2. Jeff Bezos' ekskone donerer bort milliarder av formuen

 3. Elon Musk rangeres som verdens syvende rikeste

 4. Verdens 500 rikeste økte formuen med 15.500 milliarder i 2020

 5. Elon Musk passerer Bill Gates: Verdens nest rikeste mann