Rikmannsbarna var på «paringsball»

Skipsredere, finansfolk og eiendomsprinser. Mandag feiret landets mektigste og rikeste arvinger seg selv i rococosalen på Grand Hotel i Oslo.

DRESSET OPP: Eirik Dysthe (21) (t.v.) og Caspar Stange (21) tar seg litt luft mellom slagene på gårsdagens årlige Rococo-ball. - Et bra sjekkested, bare pene damer, smiler Dysthe.
Publisert:

Hvert år arrangeres det tradisjonsrike Rococoballet rett før jul på Grand. Og her samles noen av Norges aller rikeste og mektigste arvinger for kanskje å finne en fremtidig partner.

– Du får ikke komme hvis du er gift eller samboende. Dette er jo et rococoball, forklarer investor Christian Ringnes, som frem til i fjor satt i vertskapskomiteen for de eksklusive festlighetene.

Nådigst lov

Men kjæreste får deltagerne aller nådigst lov til å ha, på festen som noen av deltagerne tidligere har omtalt som "Paringsballet" overfor VG.

Klokken ti over ni strømmer det smoking- og kjolekledde unge menn og kvinner ut av sideinngangen til Grand i Rosenkrantz’ gate.

– Det er tradisjon med en ti minutters røykepause, sier Eirik Dysthe (21) og Caspar Stange (21) til VG.

Begge er på Rococo-ballet for første gang, og er staselig antrukket i smoking.

– Stemningen er veldig bra. Vi har akkurat hørt kveldens taler, forteller 21-åringene.

– Hva handlet de om?

– De handlet om fremtidens verden, om Facebook og Twitter. Talene var veldig bra, svarer Stange.

De rikeste

Blant de aller aller rikeste på gjestelisten var Fred. Olsen-arvingene Thomas Peter Olsen Jebsen (21) og Sofie Jebsen (23), som begge råder over en formue på over 150 millioner kroner ifølge ligningen for i fjor.

Men selv om ligningstallene viser at flere ennå ikke har fått tatt full del i foreldrenes store verdier, viser en gransking VG har foretatt at 20-åringene som festet på Grand i går til sammen er gode for flere titalls milliarder.

Kamp

Rococoballet arrangeres av en komité bestående av fire av de velståendes foreldre. Foreldrene sitter i komiteen to år av gangen, og kampen for å havne på den eksklusive gjestelisten er stor.

Men det er ifølge Ringnes ikke bare de aller rikeste som får lov til å være blant de om lag 350 heldige:

– Å avgjøre hvem som skal inviteres er en lang prosess, hvor man henter inn navn fra fjern og nær. Det legges vekt på geografi og ulik bakgrunn, slik at man kan møte forskjellige mennesker. Og har man vært der tidligere blir man også invitert, sier Ringnes.

Les også: Rikmannsbarn håndplukkes til "paringsball"

Flere nyheter på E24.

Publisert: