Kraftig vekst for digital strømfikser Tibber

95 prosent av veksten kommer av at kunder rekrutterer hverandre, sier gründeren.

LADEAPP: Tibbers app styrer opplading av for eksempel elbilen etter de gunstigste strømprisene. Nå forteller gründer Edgeir Vårdal Aksnes om eventyrlig vekst.
  • David Bach
Publisert:

Det har vært et elektrisk halvår for det populære oppstartsselskapet Tibber, som kjøper inn kraft når det er billigst og på den måten garanterer kundene lavere strømregning.

Det mener i alle fall gründer Edgeir Vårdal Aksnes, som forteller om en syvdobling i veksten fra i fjor.

– Det hyggelige er at 95 prosent av all vekst kommer fra kundene, rent organisk. I motsetning til strømselskapene er vi et digitalt strømselskap, og vokser primært ved at kundene rekrutterer hverandre, sier Aksnes til E24.

Les også: (+) En utladet Think-drøm: Dette er restene av elbileventyret

Tenker langsiktig

Ifølge Tibbers konsoliderte konsernregnskap står de med 69,2 millioner kroner i driftsinntekter for 2018, mot 11 millioner året før.

Driftsresultatet ender imidlertid på minus 9,9 millioner kroner, noe Aksnes forklarer med investeringer i vekst og nye produkter som skal lanseres senere.

– Vi prioriterer å ta muligheten som ligger i markedet foran oss nå og tenker langsiktig, foran kortsiktige gevinster, forklarer han.

– Det er disse veksttallene og dette potensialet Founders Funds sannsynligvis så da de gjorde sin investering tidligere i år. Det er et produkt som sprer seg i tilnærmet viralt tempo, sier han.

Silicon Valley-baserte Founder fund ledet i mars en emisjon på 12 millioner dollar, tilsvarende 102 millioner kroner etter kursen i mars, ifølge Dagens Næringsliv. I tillegg er Petter Stordalens Strawberry Equities med på investorlaget.

– Vi passerte allerede rundt påske fjorårets omsetning, og venter mangegangen i år. Målet til neste år blir å klare å passere milliardomsetning, sier Aksnes.

Les også

Otovo og Tibber inngår grønt samarbeid

Utvider i Europa

Tibber har også planer om å utvide ut over Norge og Sverige, hvor selskapets 24 ansatte til nå opererer.

– Vi jobber tett med å få i gang Tibber i et land i høst og et til i løpet av vinteren, sier Aksnes, som ikke vil spesifisere hvilke land det er snakk om annet enn at det dreier seg om Europa.

– Veldig mye av det som har drevet veksten er orientert rundt at vi kan tilby teknologi for å senke både strømforbruk og -pris.

I vinter ble veksten drevet av lanseringen av smart elbil-lading, forklarer han. Gjennom appen kan enten bilen eller ladeboksen kobles til å styre ladeboksen hjemme for å lade på billigst mulig strømtime.

– På en enkelt time i løpet av natten kan prisen være nede i 5 øre, mens på dagtid kan det være 50 øre, og da lager appen et dynamisk ladeskjema, slik at bilen alltid blir ferdigladet, men til billigst mulig pris, forklarer Aksnes.

– Mye av utviklingen videre går på å komme med denne typen teknologi som skaper automatiske besparelser og kontroll for deg fra mobilen. Så er det klart at den omsetningsveksten vi har lagt opp til også krever sitt, slik at i løpet av året kommer vi til å doble staben.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Teknologi

Flere artikler

  1. Tibber runder 100.000 strømkunder – og tjener for første gang penger

  2. Tibber satser i Europa og henter 600 millioner kroner

  3. Strømutfordrer omsatte for mer på tre måneder enn i hele fjor

  4. Tibber og Clas Ohlson med landsdekkende butikk-samarbeid

  5. Tibber med stor-ekspansjon til Europa