Kraftig mannsdominans i DNB Markets

DNB snur etter å ha nektet å opplyse om kjønnsbalansen i avdelingene som utgjør DNB Markets. Tallene viser kraftig mannsdominans.

Ottar Ertzeid, konsernsjef i DNB Markets, sier til DN at meglerhuset har jobbet med å få flere kvinner opp og frem.

Foto:
Publisert:

Etter å ha fått kritikk for manglende åpenhet har banken valgt å snu, skriver Dagens Næringsliv. DNB stiller selv strenge krav til åpenhet om kjønnsbalanse hos kunder.

– Vi har ombestemt oss og ønsker å være åpne på hvordan utviklingen av kjønnsbalansen i meglerhuset vårt har vært den siste tiden. DNB har tatt en tydelig posisjon på ønsket om økt mangfold i næringslivet, og vi kan ikke kreve åpenhet av andre hvis vi ikke viser åpenhet selv, sier DNBs informasjonssjef Even Westerveld.

Les også

Kjerstin Braathen blir ny DNB-sjef

Tallene viser at innenfor aksjehandel, en av meglerhusets største avdelinger, er kvinneandelen 18 prosent. Innenfor «investment banking», er andelen kvinner på 16 prosent. Kvinneandelen er nede på 13 prosent innen valuta, renter og råvarer.

– Det er bra at DNB tar kritikken til seg. Hvis banken skal være en troverdig likestillingsaktør, er det viktig at det er sammenheng mellom liv og lære, og det har ikke vært tilfellet før nå, sier leder Tina Storsletten Nordstrøm i advokatforeningens kvinneutvalg.

Her kan du lese mer om