Uber-turbulensen

Tidligere Uber-sjef og gründer går ut av styret

ANDREW KELLY / X02844
  • Julia Kirsebom Thommessen
Publisert:,

Den tidligere Uber-sjefen og medgründeren Travis Kalanick, går ut av styret til bildelingsselskapet den 31 desember 2019.

Det melder CNBC på julaften.

I en melding sier Uber at den tidligere sjefen forlater styret for å «fokusere på nye forretnings- og filantropiske satninger.»

– På slutten av dette tiåret, med selskapet børsnotert, virker det som et riktig øyeblikk for meg å fokusere på nåværende forretninger og filantropiske satsninger. Jeg er stolt av alt som Uber har oppnådd, og vil fortsette å heie på selskapet fra sidelinjen, sier Kalanick i en uttalelse.

Tidligere denne uken ble det kjent at Kalanick var i ferd med å dumpe alle aksjene sine i selskapet, etter å ha systematisk solgt aksjer siden 6. november.

Les også

Skandalene som felte Uber-sjefen

Dumper aksjene

Ifølge CNBC har tempoet for aksjesalget indikert at han vil ha solgt seg fullstendig ut av selskapet i løpet av få dager.

Kalanick har solgt aksjer verdsatt til over 2,5 milliarder dollar, et beløp som tilsvarer 22,34 milliarder kroner, ifølge CNBC.

Etter en skandalefylt tid måtte Kalanick gå av som sjef i 2017. Ifølge The Guardian forlot han sjefsstolen etter press fra fem av Ubers største investorer.

Den tidligere Uber-sjefens lederstil, og at han angivelig tillot ukultur og seksuell trakassering på jobben, skal ha vært årsaker til at han den gangen måtte forlate lederstolen.

Les også

Uber-gründer solgte unna aksjer for 5 milliarder

Travis Kalanick forlater Uber-styretTravis Kalanick er i ferd med å selge alle aksjene i UberUber-sjefen går av etter måneder med kaos

Her kan du lese mer om

  1. Uber-turbulensen
  2. Uber
  3. Travis Kalanick
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Uber-gründer solgte unna aksjer for 5 milliarder

  2. Wall Street tar jul på rekordnivåer

  3. Uber mister lisens til å drive virksomhet i London

  4. Annonsørinnhold

  5. Taxi-gründere ønsker lovendring velkommen: – Har ligget bakbundet og kneblet

  6. Ubers omsetning for andre kvartal raste med 29 prosent