Boeing har inngått avtaler om 737 Max-fly verdt 53,8 milliarder

Ulykkesflyet 737 Max har ikke vært flyselskapenes mest ettertraktede flymodell i år, men tirsdag har Boeing fått inn flere ordrer.

Lindsey Wasson / X06566
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Flyprodusenten Boeing har tirsdag formiddag fått fart i salget under Dubai Air Show. Nå bekrefter selskapet at det har inngått en intensjonsavtale med kasakhstanske Air Astana om salg av 30 fly av typen 737 Max.

Flyene har en verdi på 3,6 milliarder dollar, ifølge Boeing.

Samtidig skal selskapet ha inngått en avtale om salg av 20 fly av samme type til en ukjent kjøper. Det opplyser kilder til Dow Jones Newswires. Disse flyene skal ha en verdi på 2,3 milliarder dollar.

Dermed skal selskapet i løpet av morgentimene ha sikret seg kontrakter som samlet er verdt 53,8 milliarder kroner. Likevel er det grunn til å tro at den faktiske kjøpesummen blir lavere. Flyselskaper får normalt forhandlet frem relativt gode rabatter på flyordrer.

Boeing har slitt i inngangen av årets utgave av Dubai Air Show. I løpet av flymessens to første dager har konkurrenten Airbus sikret kontrakter med en verdi på 30 milliarder dollar, mens Boeing ved utgangen av gårsdagen kun hadde solgt fly verdt 1,2 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Samtidig er ordrene godt nytt for flyprodusenten etter at Max-flyene som allerede er levert har vært parkert siden mars. Fortsatt er det uklart når flyene kommer tilbake i luften, men Boeing har tidligere uttalt at det tror det vil skje tidlig neste år.

Pressemeldingen fra BoeingToppsjefen i Spicejet har bekreftet at flyselskapet kan komme til å kjøpe Max-fly i løpet av uken

Her kan du lese mer om

 1. Boeing
 2. Fly
 3. Dubai
 4. Aksjelive
 5. Boeing 737

Flere artikler

 1. Emirates kjøper 50 Airbus-fly - verdt 145 milliarder

 2. Brasilianske Gol har like stor Max-ordre som Norwegian: Sikret erstatning på 4,2 mrd.

 3. Norwegian kansellerer kjøpet av 97 Boeing-fly og tar rettslige skritt

 4. Annonsørinnhold

 5. Dårlig nytt for Norwegian: Boeing varsler ny 737 Max-utsettelse

 6. CNBC: Boeing vil hente 90 milliarder