Børsdagen

Veidekke-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs

Entreprenørselskapet er blant de store vinnerne på Oslo Børs etter at selskapet varslet at eiendomsvirksomheten skilles ut, og blir vurdert solgt eller børsnotert.

Lise Hall / Veidekke
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Etter 30 minutters handel er Veidekke-aksjen opp hele 12,04 prosent til 112,60 kroner.

Den kraftige aksjeoppgangen kommer etter at selskapet onsdag kveld varslet at det vil skille ut eiendomsvirksomheten i et eget selskap.

– En deling av Veidekke i to rendyrkede virksomheter vil bidra til at hver enkelt virksomhet kan forfølge egne vekststrategier, egnet for sine markeder, med lønnsom vekst som vil skape verdier både for kunder, ansatte og aksjonærer, sa Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson i en uttalelse.

Les på E24+

Børskommentar: Veidekke har levert en gavepakke til aksjonærene

Blant mulighetene som nå skal vurderes er om Veidekke skal selge hele eller deler av den nevnte virksomheten. Det kan også bli aktuelt med en børsnotering.

Veidekke opplyste onsdag ettermiddag at de har mottatt en henvendelse fra «en seriøs aktør» som har interesse for å kjøpe selskapet.

– Etter mange år med solid vekst og inntjening er Veidekke ved et veiskille der vi mener videre utvikling best ivaretas gjennom to selvstendige selskaper. Styrebeslutningen markerer således et skille og et stort skritt fremover i arbeidet med å tilrettelegge for økt langsiktig verdiskapning for Veidekkes aksjonærer, sa styreleder Svein Richard Brandtzæg i en uttalelse onsdag kveld.

Resultat «på det jevne»

På morgenkvisten torsdag leverte selskapet også et resultat før skatt på 494 millioner kroner, opp fra 460 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapets inntekter havnet på 9,4 milliarder kroner i tredjhe kvartal, en økning fra 8,8 milliarder et år tidligere.

Veidekke skrev videre at kvartalet var «på det jevne», og trekker frem gode resultater innenfor industrisegmentet og den norske eiendomsvirksomheten.

– Men et utfordrende boligmarked i Stockholm gir svakt resultat for både eiendoms- og byggvirksomheten i Sverige, og enkelte prosjekter med svært svak lønnsomhet preger resultatet i den svenske anleggsvirksomheten, sier Bengtsson i en pressemelding.

Kvartalsrapporten fra selskapet
Les også

Veidekke vil skille ut eiendomsvirksomheten

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Veidekke
 3. Svein Richard Brandtzæg
 4. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Veidekke-sjefen mener oppsplitting øker aksjonærverdiene

 2. Betalt innhold

  Børskommentar: Burde Veidekke-tapene vært oppdaget tidligere?

 3. Veidekke vil skille ut eiendomsvirksomheten

 4. Annonsørinnhold

 5. Tollefsen og Fredriksen kjøper Veidekkes eiendommer

 6. Oslo Børs steg på tross av oljeprisnedgang