Tre toppsjeffavoritter i Equinor har vært involvert i omstridte utenlandssatsinger

De tre favorittene til å etterfølge Eldar Sætre når han går av som konsernsjef i Equinor, har alle vært sentrale i selskapets prosjekter i USA og Canada.

Diskusjonen om hvem som skal etterfølge Eldar Sætre (t.v.) som konsernsjef i Equinor er i gang. Styreleder Jon Erik Reinhardsen (t.h.) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB
Publisert:

Irene Rummelhoff og Torgrim Reitan har hatt viktige roller i satsingen i USA, der selskapet har tapt 200 milliarder kroner, mens Lars Christian Backer har vært sentral i oljesandsatsingen i Canada, skriver Dagens Næringsliv.

– Internt anses de som de fremste til å etterfølge Eldar Sætre når han går av. Spørsmålet er nå om uroen rundt Equinor vil lede til at eierne ønsker et nytt blikk på hele selskapet, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i fagforeningen Safe.

Anne Gjøen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets, tror Torgrim Reitan er mindre aktuell etter saken om Equinor i USA. Hun mener Irene Rummelhoff er favoritt til å ta jobben når 64 år gamle Sætre går av.

Tirsdag offentliggjorde Equinor at selskapet har hyret inn revisjonsselskapet PwC for en gjennomgåelse av den amerikanske og den internasjonale virksomheten i selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Oljeindustrien

Flere artikler

 1. Analytikere positive til ny Equinor-sjef: – Minst knyttet til USA-tapene

 2. Betalt innhold

  Underdogen fra Sauda til topps i Equinor

 3. Eldar Sætre går av som toppsjef i Equinor

 4. Annonsørinnhold

 5. Fagforeningsleder spår Equinor-toppens avgang

 6. Betalt innhold

  Investeringsdirektør om Equinors USA-skandale: Fellesskapet kan ha tapt summer som nærmer seg et helt forsvarsbudsjett