Fred Olsen-skip ble nektet landgang etter corona-frykt

Braemar, som her ligger til kai i Havanna, ble nektet å legge til i La Romana i Den dominikanske republikk. Dermed måtte de over tusen reisende om bord vente på en ny havn å gå i land.
Publisert:

Cruiseskipet Braemar, eid av norske Fred Olsen Cruise Lines, fikk fredag ikke gå i land som planlagt i La Romana i den Dominikanske Republikk, da åtte reisende om bord hadde influensa-symptomer lokale myndigheter mente var en risiko for å være coronaviruset.

Skipet skulle opprinnelig slippe av 1.128 passasjerer og ta om bord en rekke nye reisende for et nytt 14 dagers cruise.

Fred Olsen sier i en uttalelse at den Dominikanske Republikk overdriver i sin avgjørelse om å nekte dem adgang i havnen.

Dermed måtte Fred Olsen finne en annen øy i Karibia å legge til land, og har jobbet med dette de siste dagene. Selskapet meldte lørdag kveld at cruiseskipet endelig får legge til land på øya St. Maarten lenger sør i Karibien søndag, og flyr de nye reisende som ventet i havnen i La Romana dit.

Selskapet presiserer at ingen om bord har symptomer som minner om coronaviruset, og at selskapet har oppgradert hygienetiltakene om bord.

Braemar er langt fra det eneste cruiseskipet som ikke har fått legge til kai på de karibiske øyer, og Associated Press skriver at flere skip har blitt nektet landgang både på Grand Cayman and Jamaica de siste dagene.

Les den siste uttalelsen fra Braemar herDe reisende som var syke om bord på Braemar var fra Filippinene, USA og Storbritannia.Corona-kart
Publisert: