Nel-aksjen faller etter batteri-melding fra Nikola

Nel-aksjen falt tungt etter at partneren Nikola lanserte ny batteriteknologi. Men dagens nyhet vil ikke påvirke satsingen på hydrogen, sier Nikola-sjefen: – Nel er en viktig del av vår vekst

 • Ine Brunborg
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Aksjene i hydrogenselskapet Nel falt mer enn 13 prosent like etter at Nels viktigste kunde, Nikola Motor, offentliggjorde detaljer om ny batteriteknologi.

Siden har nedgangen dempet seg, og aksjen ender dagen ned 6,96 prosent til 8,02 kroner. Aksjen er dagens mest omsatte selskap på Børsen, der handlene totalt beløp seg til 526 millioner kroner.

Nel er for øvrig opp 71,28 prosent for året sett under ett.

Hydrogenselskapet inngikk en milliardavtale med Nikola i fjor, for levering av elektrolysører og fylleutstyr.

I dagens melding omtaler Nikola den nye teknologien som en «game changer», som kan doble rekkevidden til elektriske personbiler fra 300 opptil 600 miles uten å endre på størrelsen og vekten til batteriet.

Meldingen vil imidlertid ikke føre til endringer i Nikolas planer om hydrogendrevne brenselsceller, skriver Nikola-sjef Trevor Milton i en twitter-melding.

– Nel er en stor del av vår vekst, skriver Milton.

Les på E24+

Børsprofil: Nels neste kjempemarked kan være i ferd med å våkne (+)

– Hauser folk opp

– Dette er knølete gjort kommunikasjonsmessig, sier Karl-Johan Molnes i Norne Securities, som har vært svært optimistisk til Nel-aksjen de siste årene og positiv til hydrogen som energibærer i transportsektoren.

Han mener Nikola Motor Company og selskapets sjef Trevor Milton har gått noe hardt ut i meldingen som kom tirsdag, om at selskapet skulle ha løst en viktig utfordring for batterier og at det skal kunne doble rekkevidden for elektriske biler.

– Han trenger kommunikasjonsrådgivere til å styre forventningene, sier Molnes.

– Endrer dette noe for Nel?

– Det burde ikke det, men det hauser folk opp. Milton sier at alt er løst, men det er det ikke. Han har ennå ikke fått finansiering til å rulle ut alle de 700 hydrogenstasjonene. Når han har fått det, da er alt løst, sier Molnes.

Beholder anbefaling

Norne Securities beholder sin kjøpsanbefaling og kursmålet på 11,95 kroner på Nel, og Molnes tror aksjen vil stige igjen når folk får summet seg.

– Vi opprettholder vårt kursmål på 11,95 kroner og kjøpsanbefaling. Dette er unødvendig støy ved at Milton sier at han har løst alt og skaper enorme forventinger, sier Molnes.

Nel-aksjen var nede i 7,50 kroner etter det første fallet, men klatrer igjen etter at Nikola-sjef Trevor Milton sendte ut en Twitter-melding om at Nel og hydrogen fortsatt er viktig for Nikola.

Molnes peker på at Nikolas batterimelding er positiv for selskapet:

– De sier at de har fordoblet kapasiteten på batteriene, og det gjør dem i stand til å konkurrere med lastebiler både på kort og lang distanse, sier han.

– Men de batteriene rekker ikke så langt, du trenger fortsatt masse hydrogen, legger han til.

For ordens skyld: Norne Securities har tidligere opptrådt som salgsagent for Nel.

Zero change of hydrogen fuel cell plans with Battery announcements. It equally helps hydrogen like it does BEV. It… https://t.co/mcZVh1CJd3Les meldingen fra Nikola
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nikola Motor Company
 2. Nel
 3. Elektrisk bil
 4. Hydrogen
 5. Norne Securities
 6. Batteri

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Børskommentar: Tirsdagens «batteri-krakk» viser hvor følsom Nel-aksjen er

 2. Betalt innhold

  Børskommentar: Klarer Nikola-sjefen å levere det Nel-spekulantene håper på?

 3. Nel falt markant etter at partner anklages for svindel

 4. Oljefondet har kjøpt seg opp: Eier Nikola-aksjer for over to milliarder

 5. Krasse påstander mot Nels storkunde: Slik slår Nikola tilbake