Børsdagen

Oslo Børs steg på tross av oljeprisnedgang

Hydrogenaksjen Nel og seismikkselskapet PGS gikk hver sin vei på en positiv Oslo Børs.

STEG: Børsen klatret på en dag der flere aksjer hadde kraftige utslag.
 • Eivind Bøe
 • Martin Hagh Høgseth
 • Ola Alsberg
Publisert:

Oslo Børs steg onsdag, med Hovedindeksen opp 0,24 prosent til 943,90 poeng.

Det skjer etter oppgang på asiatiske børser, som henter seg noe inn etter gårsdagens fall. Investorene følger nøye med på coronaviruset, som bidro til å sende Wall Street ned tirsdag.

Positive nyheter fra Kinas og amerikanske myndigheter rundt coronaviruset løfter Wall Street onsdag.

Oljeprisen faller 2,11 prosent til 63,14 dollar fatet – ned fra gårsdagens stengingsnivåer på Oslo Børs.

Oljeprisen faller over to prosent onsdag

Emisjon og krisepakke

En rekke selskaper var i fokus etter oppdateringer.

Equinor topper omsetningslisten og stiger 0,61 prosent. Hydrogenaksjen Nel følger bak og faller 5,34 prosent etter at selskapet hentet 846 millioner kroner med emisjonskurs 9,5 kroner per aksje. Aksjen endte til kurs 9,93 kroner.

Nel leverer elektrolysører og fyllestasjoner for hydrogen i blant annet Europa, Sør-Korea og USA, og meldte at de friske pengene skal ruste selskapet i en stadig tøffere konkurransesituasjon.

Seismikkaksjen PGS steg 21,08 prosent etter å ha varslet krisepakke på 7,1 milliarder kroner. Selskapet henter i den forbindelse penger i en rettet emisjon til kurs 17,48 kroner per aksje. Onsdag stengte aksjen til 21,170 kroner.

PGS varslet om økte resultater i fjorårets fjerde kvartal, og skal dessuten skal gjøre en reparasjonsemisjon mot aksjonærene som ikke får tegnet seg i den rettede emisjonen.

Funcom-hopp

Spillselskapet Funcom steg 26,86 prosent til 16,94 kroner etter at kinesiske Tencent har lagt inn et bud på hele selskapet på 17 kroner per aksje. Kjøpesummen verdsetter Funcom til 1,33 milliarder kroner.

Budet kommer etter at nettgiganten kjøpte seg inn og ble største aksjonær med en andel på 29 prosent i september.

Tek-analytiker Salvador Baille, som er daglig leder i rådgivningsfirmaet Intelis, sier han ikke er overrasket over at Tencent nå vil sluke hele Funcom.

Han sier det foregår en intens kamp mellom Tencent og andre kinesiske selskaper, ikke minst teknologiselskapet Bytedance, om markedsposisjoner i blant annet spillbransjen og sosiale medier.

– Det er en krig mellom de kinesiske selskapene. De er i en kamp i Kina, Asia og internasjonalt om spill og sosiale medier, sier Baille til E24.

Gjensidige går forbi Yara

Gjensidige Forsikring steg 5,79 prosent etter å ha meldt at de vil betale et utbytte på seks milliarder kroner og lagt frem resultater som var langt sterkere enn analytikerne hadde ventet.

Forsikringskonsernet passerer onsdag morgen gjødselkjempen Yara på listen over de høyest verdsatte selskapene på Børsen, og er nå det sjette største etter å ha passert 100 milliarder kroner i markedsverdi for første gang.

Et mindre forsikringsselskap, Protector, meldte tirsdag kveld om et svakt resultat for fjorårets fjerde kvartal. Investorene sendte aksjen ned 17,76 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Friske penger sendte Oslo Børs-selskaper til værs og i kjelleren

 2. Tencent legger inn bud på alle aksjene i Funcom

 3. Oslo Børs i pluss med solkraft på handelstoppen

 4. Oslo Børs falt med resten av verden

 5. Oslo Børs falt videre: Børsdebutant klatret