Aksjene i Tesla har for første gang passert 420 dollar

Et og et halvt år etter at Elon Musk i en Twitter-melding «vurderte» å kjøpe Tesla ut av børsen for 420 dollar per aksje, har aksjen nådd milepælen for aller første gang.

Publisert:

Under handelen mandag kveld, på lille julaften, nådde Tesla-aksjen dagens topp på 422 dollar, med en oppgang på mer enn tre prosent.

Det er over nivået på 420 dollar, som ble presentert i en oppsiktsvekkende Twitter-melding fra Tesla-sjef Elon Musk i august i fjor.

Aksjen falt noe tilbake utover dagen, og endte opp 3,36 prosent til 419,22 dollar.

Meldingen, der Musk skrev at han «vurderer» å ta Tesla av børs for nettopp 420 dollar per aksje, utløste i sin tid et kraftig kurshopp. Nivået var nemlig godt over den daværende kursen, som lå på omtrent 340 dollar.

Men meldingen inneholdt også en påstand om at Musk hadde «sikret» finansieringen som trengs for å ta Tesla av børs. Det stemte ikke, mente det amerikanske børs- og finanstilsynet SEC, som åpnet sak mot Tesla-sjefen i fjor høst.

I september uttalte SEC at Musk valgte prisen på 420 dollar per aksje etter nylig å ha lært betydningen av tallet i marihuana-kulturen, «noe han trodde hans kjæreste hadde funnet morsomt, noe som ikke var en veldig god grunn til å velge en pris.» Uttalelsen fra tilsynet er hentet fra rettsdokumenter, som ble gjengitt av CNBC i fjor.

Resultatet ble et forlik, der Tesla-sjefen måtte betale bøter på 20 millioner dollar og forlate vervet som styreleder i tre år.

Tesla-sjefen tar til Twitter også i dag, der han vitser om koblingen tallet har til marihuana-kulturen:

«Whoa... Aksjen er så høy,» skriver Tesla-sjefen.

Nye fabrikker

Tesla-aksjen har klatret høyere den siste tiden, og har i løpet av måneden som har gått steget 25,48 prosent.

Dagens oppgang kommer etter meldinger om at Tesla skal ha fått på plass omtrent 10 milliarder yuan i finansiering til selskapets fabrikk i Shanghai. Tesla skal ha inngått låneavtaler med en gruppe med kinesiske banker for finansieringen, som skal gå over fem år, ifølge Reuters.

I løpet av helgen kom det også signaler om fremgang for selskapets første fabrikk i Europa, som skal ligge i Tyskland, nær Berlin.

Myndighetene i den tyske delstaten Brandenburg meldte lørdag at de har inngått kontrakt der Tesla kjøper en tomt på omtrent 300 hektar i Gruenheide, i en pressmelding.

Bakgrunn:

Les også

Musk sier han vurderer å ta Tesla av børs

Les også

Elon Musk anklages for bedrageri

Les også

Musk inngår forlik – må gå som Tesla-styreleder

Publisert:
Gå til e24.no