Nissans eks-sjef Carlos Ghosn skal ha rømt fra Japan

Publisert:

Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosn skal ha rømt til Libanon fra Japan hvor han var løslatt mot kausjon, og var satt i husarrest. Det opplyser kilder til flere internasjonale medier.

Ghosn ble arrestert i fjor høst etter at Nissan i en intern granskning skal ha underrapportert inntekten sin til japanske myndigheter. Den tidligere Nissan-toppen skal bare ha oppgitt halvparten av de rundt 88 millioner dollarene han fikk utbetalt i perioden 2011 til 2015.

Han skal ha ankommet Beiruts Rafic al-Hariri internasjonale flyplass søndag kveld, ifølge en nærstående til Ghosn skriver Financial Times. Lokale medier skal ha skrevet at han kom i privatfly, noe som foreløpig ikke er bekreftet.

Det er ikke kjent om Ghosn har sikret seg en avtale som gjorde det mulig for han å reise ut av Japan. Da han ble løslatt mot kausjon ble det samtidig klart at han kun kunne forlate huset med politi, skriver FT.

Samtidig var det et krav om at han måtte bli værende igjen i landet frem til rettsaken mot han.

Han er «lei av å være et industrielt politisk gissel», sier en person kjent med saken til Wall Street Journal.

Nissan har tidligere fått en bot på 22 millioner dollar fra japanske myndigheterGhosn har avvist alle anklager mot seg selv
Publisert: