Milliardoppkjøp gjør Infront til stor aktør på børsdata: – Har nådd målet

Børsdataselskapet Infront blar opp 1,25 milliarder for tysk konkurrent. Det norske selskapet blir dermed en stor aktør i Europa.

OPPKJØP: Infront kjøper seg større i Europa. Her fra børsnoteringen høsten 2017.
Publisert:

– Dette er en fantastisk mulighet, for dette er den største europeiske aktøren, sier medgrunnlegger og Infront-sjef Kristian Nesbak til E24.

Selskapet han leder varsler torsdag at inngått en avtale opp oppkjøp av dataløsningsselskapet VWD Group, en leverandør av blant annet børsdata og verktøy for formuesforvaltning med rundt 50.000 profesjonelle brukere.

Ifølge Infront vil det bare være Bloomberg og tidligere Thomson Reuters (nå Refinitiv) som er større enn Infront på leveranse av børsterminaler i Europa.

Dermed oppfylles målet selskapet satte seg da det gikk på børs høsten 2017:

– Vi gikk på børs for halvannet år siden, hvor målet var å bli blant de tre største spillerne i dette segmentet i løpet av fem år. Det er oppgaven vi har hatt, og nå har vi nådd målet på halvannet år, sier Nesbak.

Han forteller at VWD har «omtrent alle de store navnene i Tyskland på sine kundelister».

Infront driver med noe av det samme, nemlig levere analyser og børsdata, i blant annet Europa. Selskapet eier i tillegg nyhetsbyråer som norske TDN og svenske Direkt.

Bak Infront står blant annet gründerne Kristian Nesbak og Morten Lindeman, som kontrollerer rundt 16 prosent av aksjene hver, ifølge Infronts nettsider.

Les mer: Milliardoppkjøp gjør Infront til stor aktør på børsdata: – Har nådd målet

– Har nådd målet

Etter at Infront kjøpte italienske Market Connect for rundt 80 millioner i fjor høst, gjør selskapet nå altså et nytt og mye større oppkjøp.

Les også

Infront kjøper dataløsningsselskapet VWD for 1,25 milliarder kroner

Infront betaler 130 millioner euro, tilsvarende 1,25 milliarder kroner for det Frankfurt-baserte selskapet med kontorer i 14 kontorer i seks land, deriblant i Paris, Kaiserslautern og Stuttgart.

Nesbak fremholder at Infront nå vil ha mulighet til å dekke store deler av Europa.

– Sammen med Market Connect som vi kjøpte, dekker vi allerede Norden, Storbritannia, Frankrike og Italia. Og de dekker landene i midten, de vi mangler i Vest-Europa. De er store i Tyskland, Benelux, Sveits og Italia. Det er perfekt geografisk match, sier han.

Les også

Adevinta blir største norske børsnotering på 19 år: Skal vokse med oppkjøp

– Til sammen har vi tilgang vi tilgang til å selge inn våre løsninger til alle de store spillerne i Europa.

– Åpner muligheter i markedet

Ifølge Nesbak er selskapene sterke på hver sine områder.

– Tyskerne er bedre enn oss på innhold. De har 600 forskjellige kilder, mye data fra aktører på det europeiske markedet, mens vi er mye sterkere på sanntidsløsninger. Når vi kombinerer de to tingene åpner det seg muligheter i markedet, sier han.

For å finansiere kjøpet vil Infront gjøre en emisjon på 240 millioner kroner, i tillegg til at det skal lånes 105 millioner euro i obligasjonsmarkedet.

VWD hadde i 2018 en omsetning på 654 millioner kroner i 2018. De to selskapenes kombinerte omsetning var på 1.055 millioner kroner i fjor.

Oppkjøpet er ventet gjennomført i løpet av andre kvartal 2019.

Publisert:

Her kan du lese mer om