Borr Drilling tapte en halv milliard i første kvartal og sikret refinansiering

Aksjen til riggselskapet steg over seks prosent fra start etter nyhetene, men oppgangen ble kjapt visket bort.

Riggselskapet Borr Drilling ble startet opp for et par år og har siden har kjøpt seg opp til å bli en stor aktør i riggmarkedet.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix
Publisert:,

Tor Olav Trøims Oslo Børs-noterte riggselskap Borr Drilling la onsdag morgen frem resultatene for årets første kvartal, som viste et resultat før skatt på minus 56,2 millioner dollar, eller rundt en halv milliard kroner.

Det er en forverring fra minus 33,8 millioner dollar i samme periode i fjor, tilsvarende 295 millioner kroner.

Les mer: (+) Slik henter Trøim milliardrigger på billigsalg

Sikret refinansiering

Riggselskapet melder samtidig om at det har sikret en finansiering på 645 millioner dollar, eller 5,6 milliarder kroner, fra fem banker frem til 2022.

Det vil erstatte den nåværende kredittfasiliteten på 510 millioner dollar, og samtidig bidra til å fult ut finansiere det som står igjen av nybyggsprogrammet og aktivere ytterligere rigger, fremgår det.

«Ferdigstillelsen av finansieringsavtalene er betinget av normale dokumentasjonsprosedyrer og det er forventet at det vil være mulig å trekke fra lånet på eller før 30. juni 2019», skriver selskapet.

Samtidig melder Borr om en inngått avtale om å selge tre av jack up-riggene sine.

Borr-riggen «Mist» har sikret en kontrakt på et halvt år for arbeid i Malaysia.

Stiger seks prosent

Borr Drilling-aksjen har falt hardt på Oslo Børs den siste tiden og før børsåpning onsdag lå den på sitt laveste nivå siden børsnoteringen i 2017.

Mye av fallet kom etter at Trøim-selskapet meldte om at det mistet inngåtte kontrakter for riggene «Saga» og «Skald».

Etter resultatfremleggelsen onsdag steg imidlertid riggaksjen over fem prosent til kurs 18,22 kroner. Nær to timer etter børsåpning var oppgangen fullstendig visket bort.

Borr ble startet opp for et par år siden etter at de to parhestene John Fredriksen og Trøim skilte lag, og har deretter kjøpt seg opp til å bli en stor aktør i riggmarkedet.