Sissener har tapt «to til tre prosent av fondet» på Tesla

Elon Musks Tesla er opp hele 510 prosent det siste året. Jan Petter Sissener, som lenge har vært kritisk til aksjen, har posisjonert seg for kursfall med salgsopsjoner. Men shortposisjonen er han helt ute av.

Jan Petter Sissener har lenge vært kritisk til Elon Musks Tesla. Elbilprodusenten har skutt fart på børs de siste dagene.
Publisert:

Elbilprodusenten Tesla har en markedsverdi på vanvittige 2.507 milliarder kroner – noe som er større enn den samlede markedsverdien på Oslo Børs til sammen.

Jan Petter Sisseners fond «Sissener Canoupus» har tidligere veddet på kursfall i Tesla, gjennom blant annet shortposisjoner. Nå sitter han kun med salgsopsjoner i elbilselskapet.

– Jeg har ikke helt oversikten her, men jeg anslår at det er to til tre prosent av fondet de siste tre årene, sier Sissener på spørsmål om hvor mye han har tapt på selskapet.

Fondets markedsverdi er i dag rundt 2,2 milliarder kroner, ifølge Morningstar. Det kan bety at mellom 44 og 66 millioner kroner er tapt på veddemålet.

Les på E24+

Investtechs sommerskole del 1: Slik vurderer du risikoen i en aksje

Nå sitter fondet med såkalte salgsopsjoner, eller «putopsjoner», på selskapet. Disse opsjonene forfaller i september og utgjør 0,1 prosent av verdiene i fondet.

Slike gir retten til å selge aksjer på en gunstig pris, om aksjen faller i verdi og fondet velger å løse dem ut. Les mer om opsjoner i tekstboksen under.

Harselerer med shortere

Elon Musk, som er både toppsjef og storeier, har flere ganger gjort narr av shorterne – dem som vedder på kursfall. Siste stikk er såkalte «short shorts».

De røde satengshortsene dukket opp på Teslas nettsider forrige helg, sammen med andre plagg.

Prisen på et par er «bare 69,420 dollar», skriver Musk selv på Twitter – en mulig referanse til den oppsiktsvekkende Twitter-meldingen om å ta Tesla av børs for 420 dollar aksjen i 2018.

Les på E24+

– Spetalen burde bli statsminister

Tror ikke på estimatene

Verdsettelsen av aksjen er «helt crazy», ifølge Sissener. Fondsforvalteren mener det analytikerne venter at Tesla leverer av inntjening, er for optimistisk.

Tesla kommer med tall for andre kvartal 22. juli. Der er det ifølge CNBC ventet at selskapet vil levere første underskuddet på tre kvartal, som dermed hindrer Tesla-aksjen fra å bli inkludert i S&P 500-indeksen.

Den kraftige børsoppgangen er godt nytt for formuen til Elon Musk, som ifølge Bloomberg er anslått til å være 64,4 milliarder dollar.

Det er kun Amazon-gründer Jeff Bezos som har blitt rikere i år. Musk er ifølge listen verdens 12. rikeste person.

– Gjelder ikke bare Tesla

Det er ikke bare Tesla som får gjennomgå hos Sissener. En rekke norske børsselskaper har blitt favoritter hos småsparere – og fondsforvalteren mener aksjer som hydrogenselskapet Nel og flyselskapet Norwegian er frisk priset.

E24 har blant annet omtalt at en rekke tippere har flyttet seg over i aksjemarkedet. Flere og flere har kastet seg over børsen de siste årene.

– Du ser det også tydelig i aksjer som har lave nominelle kurser. Norwegian har for eksempel aldri vært så dyr som det den er nå, sier Sissener.

Tesla handles for øvrig ikke til lave nominelle beløp. Én aksje kostet ved børsslutt torsdag 1394,28 dollar – eller noe over 13.200 norske kroner med dagens valutakurs.

Les på E24+

Hydro-sjefen: Heier på politikere som heier på industrien

Les også

Mercell med knallsterk børsdebut – vil ta Europa med storm

Publisert: