Dagen på Wall Street

Beste kvartal på 23 år for S&P 500: Tøff dag for Boeing

De amerikanske børsene har lagt bak seg det beste kvartalet på flere tiår. På halvårets siste dag slet Boeing etter Norwegians kansellering.

Colin Ziemer / New York Stock Exchange
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

En sterk avslutning på dagen bidro til at andre kvartal ble det beste kvartalet på flere tiår for de amerikanske børsene.

Etter coronakrisen skylte inn over aksjemarkedet i mars har det stort sett vært positiv stemning i aksjemarkedet i andre kvartal.

Handelen tirsdag så lenge ut til å bli av det forholdsvis rolige slaget, men utover dagen steg stemningen og de toneangivende indeksene endte alle oppover.

Slik endte dagen på Wall Street:

 • S&P 500 steg 1,54 prosent
 • Dow Jones steg 0,85 prosent
 • Nasdaq klatret 1,87 prosent

Alle de tre indeksene legger bak seg det som er et av de beste kvartalene noensinne. S&P 500 kan notere seg en oppgang i kvartalet på like under 20 prosent. Dette er den beste utviklingen den brede indeksen har hatt siden 1998, ifølge CNBC.

Dow Jones må også gå helt tilbake til 1987 for å finne sist gang indeksen steg mer like mye i løpet av et kvartal. For Nasdaq er kvartalet det beste siden 2001, etter at teknologibørsen har steget mer enn 30 prosent de siste tre månedene.

Tungt Boeing-fall

Flyprodusenten Boeing havnet i søkelyset tirsdag etter at Norwegian sent mandag kveld kunngjorde at det kansellerer avtalen om kjøp av fem Boeing 787 Dreamliner-fly og 92 Boeing 737 Max-fly.

– Vi har ikke kommet til noen avtale med Boeing, vi har fortsatt et ønske om å komme til en avtale, men gjør vi ikke det, så blir det som vi har kommunisert i dag, sa finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian til E24 mandag kveld.

Les også

Norwegian kansellerer kjøpet av 97 Boeing-fly og varsler rettslige skritt

Boeing på sin side ønsket ikke å kommentere diskusjonene selskapet har med Norwegian.

– Norwegian Air Shuttle er en langvarig Boeing-kunde. Som med mange andre aktører som går gjennom en utfordrende tid, jobber vi med å finne veien videre, skrev en talsperson for Boeing i en e-post til E24 natt til tirsdag.

Boeing-aksjen falt 5,75 prosent i tirsdagens handel. Det kan nevnes at aksjen steg hele 14 prosent mandag etter at testflygingene av ulykkesflyet 737 Max ble satt i gang.

Les også

Sportstøyprodusent kjøper treningsspeil-selskap for 4,8 mrd.

Blant de øvrige selskapene på Wall Street peker sportstøyprodusenten Lululemon seg ut med en oppgang på 6,0 prosent.

Aksjen steg etter at selskapet mandag kveld gjorde det kjent at det kjøper treningsspeil-selskapet Mirror for 4,8 milliarder kroner.

Les også

Analytiker etter Norwegians Boeing-brudd: – Karlsen legger press på Boeing

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. Wall Street
 4. S&P 500
 5. Nasdaq
 6. Boeing

Flere artikler

 1. Teknologirally på Wall Street

 2. Brems i rekordrally på Wall Street – Apple bikket ny toppnotering

 3. Blandet på Wall Street: Kodak-aksjen raste på børs

 4. Massivt comeback for teknologiaksjer i USA

 5. Tek-selskapene slo tilbake før Bidens infrastruktursatsing