To Nordea-direktører går på dagen

Kort tid etter at Nordea ansatte ny toppsjef ryker to direktører ut av storbanken. 

Foto: Nordea
 • Ole Martin Skaug
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Under en uke etter at Frank Vang-Jensen ble utnevnt til ny konsernsjef i Nordea, gjennomfører storbanken større endringer i ledelsen.

Både visekonserndirektør Torsten Hagen Jørgensen og HR-sjef Karen Tobiasen går på dagen, opplyser banken i en pressemelding tirsdag.Nordea opplyser at endringene skjer etter at storbanken har «gått inn i en ny fase med økt fokus på kundene, Forbedret effektivitet og utvikling knyttet til regulatoriske spørsmål».

Det er som ledd i denne nye fasen at endringene i selskapets ledelse gjennomføres. VIsekonsernsjef og driftsdirektør-stillingen Jørgensen har sittet i blir splittet opp som et ledd i den nye fasen. Samtidig går også Tobiasen av som «et ledd i den nye fasen».

Banken opplyser at man har kommet til enighet med både Jørgensen og Tobiasen om at de vil forlate selskapet.

Banken omtaler Tobiasen som en «drivende kraft i Nordeas kultur- og personaltransformasjon».

«Hun har inspirert medarbeiderne til kontinuerlig forbedring når det gjelder endring og innovasjon,» skriver banken i en melding.

Tobiasen kom i 2017 i hardt vær da hun i et intervju uttalte at en av hennes største inspirasjonskilder var Adolf Hitler.

Les på E24+

Fem dumme toppleder-utsagn som skapte mediestorm

Banken har startet jakten etter en ny HR-direktør, og opplyser at strukturen og utnevnelser på drifts-området i banken vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

I henhold til gjeldende forskrifter blir juridisk direktør, Jussi Koskienn utnevnt til viseadministrerende direktør i banken inntil videre.

«Konsernsjef Frank Vang-Hansen og hele Nordeas styre takker Torstein Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen for deres engasjement og innsats i Nordea og ønsker dem lykke til i fremtiden», skriver selskapet i meldingen.

Samtidig opplyser banken at både Tobiasen og Jørgensen vil være tilgjengelig for å bidra til en ryddig overføring av oppgaver.

Her kan du lese mer om

 1. Nordea
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Dansk skattekrav på 1,2 milliarder kroner mot Nordea

 2. Innsatsen opp i røyk etter veddemål på oljeprisfall: «Knockout» for spekulanter

 3. Nordea utsetter obligasjonskjøp fra Brasils regjering

 4. Annonsørinnhold

 5. Nordiske banker i brexit-beredskap: Frykter irrasjonell valutahandel

 6. Betalt innhold

  Dette er forvalterne som styrer milliarder i norske fond