To Nordea-direktører går på dagen

Kort tid etter at Nordea ansatte ny toppsjef ryker to direktører ut av storbanken. 

Foto: Nordea
Publisert:,

Under en uke etter at Frank Vang-Jensen ble utnevnt til ny konsernsjef i Nordea, gjennomfører storbanken større endringer i ledelsen.

Både visekonserndirektør Torsten Hagen Jørgensen og HR-sjef Karen Tobiasen går på dagen, opplyser banken i en pressemelding tirsdag.Nordea opplyser at endringene skjer etter at storbanken har «gått inn i en ny fase med økt fokus på kundene, Forbedret effektivitet og utvikling knyttet til regulatoriske spørsmål».

Det er som ledd i denne nye fasen at endringene i selskapets ledelse gjennomføres. VIsekonsernsjef og driftsdirektør-stillingen Jørgensen har sittet i blir splittet opp som et ledd i den nye fasen. Samtidig går også Tobiasen av som «et ledd i den nye fasen».

Banken opplyser at man har kommet til enighet med både Jørgensen og Tobiasen om at de vil forlate selskapet.

Banken omtaler Tobiasen som en «drivende kraft i Nordeas kultur- og personaltransformasjon».

«Hun har inspirert medarbeiderne til kontinuerlig forbedring når det gjelder endring og innovasjon,» skriver banken i en melding.

Tobiasen kom i 2017 i hardt vær da hun i et intervju uttalte at en av hennes største inspirasjonskilder var Adolf Hitler.

Les på E24+ (for abonnenter)

Fem dumme toppleder-utsagn som skapte mediestorm

Banken har startet jakten etter en ny HR-direktør, og opplyser at strukturen og utnevnelser på drifts-området i banken vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

I henhold til gjeldende forskrifter blir juridisk direktør, Jussi Koskienn utnevnt til viseadministrerende direktør i banken inntil videre.

«Konsernsjef Frank Vang-Hansen og hele Nordeas styre takker Torstein Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen for deres engasjement og innsats i Nordea og ønsker dem lykke til i fremtiden», skriver selskapet i meldingen.

Samtidig opplyser banken at både Tobiasen og Jørgensen vil være tilgjengelig for å bidra til en ryddig overføring av oppgaver.

Her kan du lese mer om