Sportsbusiness

Satser på en sprekere befolkning

– Vi genererer godt med cash som gir oss mye fleksibilitet til å vokse og investere videre, sier Sats-direktør etter debuten på Oslo Børs. Investorene er ikke overbevist.

Sats-ledelsen ringte i børsbjellen på treningskjedens første noteringsdag.

Camilla Knudsen, E24
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Sats-ledelsen kom løpende til Børsen fra hovedkontoret i Nydalen onsdag morgen, men det ble lite fart på børshandelen i den nordiske treningskjeden.

Aksjekursen falt en krone til 22,5 kroner sammenlignet med prisen på de nye aksjene i forbindelse med børsnoteringen. Det verdsetter selskapet til rundt 3,8 milliarder kroner.

Finansdirektør Cecilie Elde og konsernsjef Sondre Gravir i Sats.

Camilla Knudsen, E24

Konsernsjef Sondre Gravir ser imidlertid lyst på fremtiden, både for Sats og for bransjen som helhet.

– Det er fortsatt sånn at 80 prosent av befolkningen ikke er medlem av et treningssenter, så det er rom for mange flere medlemmer. Det er der vi ser vekstmulighetene, sier han til E24.

– Vi ser at folk nå trener mer, og at treningsfokuset i befolkningen øker. Vi ser stort vekstpotensial for hele bransjen, tilføyer han.

Les på E24+

Treningskjempen verdsettes til milliarder: Din guide til Sats' «frierbrev» før børsnoteringen

Økte inntekter fra tilleggstjenester

– Vi venter at snittinntekten per medlem vil øke, men det er hovedsakelig knyttet til tilleggstjenester og ikke medlemsavgift, sier Sats-sjefen.

Mens det kan være vanskelig å øke selve medlemsavgiften, selger Sats også både treningsutstyr og tjenester som for eksempel personlig trenere.

– Vi vil også blant annet åpne for fysioterapi. Vi har hatt det i Stockholm en stund, og sett stor etterspørsel etter det kombinert med trening, så det vil vi rulle ut også i Oslo, forteller han.

Treningskjeden har for tiden positiv medlemsvekst i alle landene vi opererer i, og til våren er det duket for utbytteutbetaling til aksjonærene.

– Vi vil betale utbytte to ganger i året, så da blir første utbetaling på vårparten basert på andre halvår i år, sier Elde.

Sats-senteret i Akersgata.

Pål A. Solheimsnes, E24

Oppkjøp og nye sentre

Sats har i underkant av 700.000 medlemmer fordelt på 248 sentre i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Med en omsetning på to milliarder i første halvår, er det Europas tredje største treningskjede, ifølge Sats. Men det kryr av aktører.

– Det er et fortsatt et veldig fragmentert marked, med enormt mange forskjellige treningssentre i alle byene og på tvers av alle landene vi opererer i, sier Gravir.

Fremover tror han det vil bli sammenslåinger og oppkjøp i bransjen, drevet av stadig større investeringsbehov og skalafordeler.

– Det må investeres mye i produktutvikling og teknologi, som kan være vanskelig for små sentre, så det tror vi vil drive det.

Sats-sjefen regner med å ta en aktiv rolle her.

– Vi kommer til å være en del av den prosessen. Vi kommer til å åpne nye sentre, men det er alltid en balanse i å utvikle de sentrene vi har. Hvis vi ser at det vil styrke medlemstilbudet vårt, så vil vi vurdere å kjøpe andre treningssentre, det er absolutt på agendaen, sier Gravir.

Finansdirektør Cecilie Elde understreker også at kapitalsituasjonen er god:

– Vi har positiv ebitda (brutto driftsresultat), og genererer godt med cash som gir oss mye fleksibilitet til å vokse og investere videre i sentrene våre, sier hun til E24.

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Sats
 3. Børsnotering
 4. Trening
 5. Treningssenter
 6. Oppkjøp
 7. Sondre Gravir
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Sats’ store utfordring i Danmark: – Blir ikke lønnsomt neste år

 2. Skrekktall for Sats: Regner med coronasmell på 520 millioner

 3. Sats corona-stenger alle treningssentre i to uker

 4. Annonsørinnhold

 5. Planlegger børsnotering – vil betale utbytte på minst 250 mill. i 2020

 6. Treningssenterkjede satser på å reddes av helsetjenester