Svensk oppkjøpsfond kjøper 65 prosent: Selger Cutters for hemmelig pris

Det svenske oppkjøpsfondet Procuritas kjøper 65 prosent av frisørkjeden. 

Frisørkjeden Cutters har ekspandert stort den siste tiden. Nå selges 65 prosent av selskapet til hemmelig pris.
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Det melder Dagens Næringsliv.

Frisørkjeden er i gang med å ekspandere i Europa, og har tidligere sagt at ambisjonene også ligger utenfor denne verdensdelen. Selskapet har vokst til 75 salonger i Norden.

– Vi har over en lengre periode hatt en strukturert prosess sammen med Carneige der formålet har vært å få en strategisk, sterk partner for å hjelpe oss med den europeiske satsingen, sier Cutters-sjef Kristian Solheim til E24.

Inkubatoren Askeladden, som også eier oppstartselskaper som Verd, Dr.Dropin og Squeeze, vil fortsatt eie rundt fem prosent av frisørkjeden. Dagens ledelse skal fortsatt være med i driften og fortsetter på eiersiden.

– Det blir fortsatt viktig å holde på det bra vi har fått til i Norge. Det er naturlig å fortsette å ekspandere der vi allerede er etablert, og Nederland vil være det første stedet utenfor Norden. Det er markedene vi fokusere på nå, sier Solheim.

Hva med resten av verden?

– Vi mener kunder i hele verden vil sette pris på en rimelig klipp. Vi har sett på mye forskjellig, men hovedfokuset nå er på markedene vi allerede er.

Ser verdsettelse på 400 mill.

Avisen skriver at verdsettelsen av frisørkjeden trolig kan være mot 400 millioner kroner, gitt en omsetning på 156,4 millioner i fjor. Resultat før skatt endte på rundt ti millioner kroner i fjor.

– Jeg kan si at prisen reflekterer der vi er i dag, sier Solheim.

Finansavisen har tidligere skrevet at Cutters ble verdsatt til 220 millioner kroner etter en emisjon i fjor. Tidligere Vimpelcom-sjef og John Fredriksen-rådgiver Jo Lunder og XXL-gründer Øivind Tidemandsen er to kjente navn som har deltatt i emisjonen.

Les også

Cutters-investorene med nytt begravelsesbyrå: – Den siste reelle innovasjonen i bransjen var da man gikk fra hest og kjerre til bil

Ser etter lønnsomme selskaper

Det svenske oppkjøpfondet Procuritas har tidligere investert i en rekke selskaper i Norden.

Hvorfor valgte dere nettopp dem?

– Grunnen til det er en kombinasjon over mange års erfaring med å hjelpe mange lignende selskaper som oss, og de har et veldig godt team som vi kommer veldig godt overens med, sier Solheim.

På egne nettsider skriver selskapet at de ser etter selskaper med markedsverdi på mellom 20 og 100 millioner euro, tilsvarende 194 millioner kroner til nærmere én milliard.

Selskapet må også være lønnsomt, være i et nisjemarked, og ha et stort potensiale. Merkevaren Kong Oscar, privatskoleselskapet Sonans, og reisebyrået Ticket er blant selskapene oppkjøpsfondet har eid aksjer i.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Det startet i dette kummerlige kjellerlokalet. Nå står de bak 115 frisørsalonger.

  2. Tjener hundre tusen for mye for å få støtte: – Vi burde holdt stengt i morgen

  3. Cutters nekter å innrette seg etter Forbrukertilsynets krav – forblir kontantfrie

  4. EQT-sjefen casher inn: Har ti milliarder i gevinster på to år

  5. Betalt innhold

    Enda en kaffekjede etablerer seg i Oslo. Vil bli en av landets største.