Fredriksen-døtrene vil fokusere på sjømat, eiendom og finans

Selv om John Fredriksens to døtre ikke skal ta over farens shippingimperium, vil de fortsatt ha en stor rolle i forvaltningen av familiens portefølje.

BLIR I LAKS: I 2014 ble Marine Harvest, i dag kjent som Mowi, notert ved New York Stock Exchange. Til venstre foran, Cecilie Fredriksen og til høyre Kathrine Fredriksen.

Foto: THOMAS NILSSON VG
  • André Haugen
Publisert:,

Torsdag publiserte bransjeavisen Tradewinds et stort intervju med John Fredriksen, der det ble kjent at tvillingdøtrene ikke skal ta over farens virksomhet innen shipping og offshore.

– Døtrene mine skal ikke trenge å leve med den arbeidshverdagen jeg har hatt, sa Fredriksen.

Fredag forteller Kathrine Fredriksen til Dagens Næringsliv at de fortsatt skal ha en rolle i de andre delene av virksomheten.

Les også

Døtrene skal ikke overta Fredriksens shippingimperium

– I dag står shipping- og offshorevirksomheten for 20 prosent av familiens samlede aktiviteter. De øvrige 80 prosent er knyttet til eiendom, sjømat og finansielle investeringer, og det er i disse sektorene vi jobber som aktive eiere, forteller hun til avisen.

Søstrene er allerede involvert i flere av Fredriksens selskaper, der Cecilie blant annet sitter i Mowi-styret og begge har styreplass i eiendomsselskapet Norwegian Property.

Kathrine Fredriksen forteller at det ligger en plan bak det å satse på flere områder enn offshore og shipping.

Les også

John Fredriksen vil kjøpe nok en tankflåte

– Dette er en planlagt og villet utvikling for å spre risikoen i familieselskapet og skape grunnlaget for bærekraftig forvaltning av familiens verdier. Vi vil fortsatt være delaktige i utviklingen av shipping og offshore fremover, men i langt mindre grad enn pappa. Dette er i hovedsak hans ansvar, mens vi fokuserer på den øvrige virksomheten. Ryktene om vår utfasing er altså betydelig overdrevet – den er faktisk helt feil, skriver hun til DN.

Her kan du lese mer om

  1. John Fredriksen

Flere artikler

  1. Døtrene skal ikke overta Fredriksens shippingimperium

  2. Betalt innhold

    John Fredriksen vil ikke overlate selskapene til døtrene

  3. Avtale mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen-døtrene inngått for to år siden

  4. Annonsørinnhold

  5. John Fredriksen samler finanseliten til julelunsj

  6. John Fredriksen: – Jeg har en god relasjon til Iran