Fredriksen-døtrene vil fokusere på sjømat, eiendom og finans

Selv om John Fredriksens to døtre ikke skal ta over farens shippingimperium, vil de fortsatt ha en stor rolle i forvaltningen av familiens portefølje.

BLIR I LAKS: I 2014 ble Marine Harvest, i dag kjent som Mowi, notert ved New York Stock Exchange. Til venstre foran, Cecilie Fredriksen og til høyre Kathrine Fredriksen.
Publisert:

Torsdag publiserte bransjeavisen Tradewinds et stort intervju med John Fredriksen, der det ble kjent at tvillingdøtrene ikke skal ta over farens virksomhet innen shipping og offshore.

– Døtrene mine skal ikke trenge å leve med den arbeidshverdagen jeg har hatt, sa Fredriksen.

Fredag forteller Kathrine Fredriksen til Dagens Næringsliv at de fortsatt skal ha en rolle i de andre delene av virksomheten.

Les også

Døtrene skal ikke overta Fredriksens shippingimperium

– I dag står shipping- og offshorevirksomheten for 20 prosent av familiens samlede aktiviteter. De øvrige 80 prosent er knyttet til eiendom, sjømat og finansielle investeringer, og det er i disse sektorene vi jobber som aktive eiere, forteller hun til avisen.

Søstrene er allerede involvert i flere av Fredriksens selskaper, der Cecilie blant annet sitter i Mowi-styret og begge har styreplass i eiendomsselskapet Norwegian Property.

Kathrine Fredriksen forteller at det ligger en plan bak det å satse på flere områder enn offshore og shipping.

Les også

John Fredriksen vil kjøpe nok en tankflåte

– Dette er en planlagt og villet utvikling for å spre risikoen i familieselskapet og skape grunnlaget for bærekraftig forvaltning av familiens verdier. Vi vil fortsatt være delaktige i utviklingen av shipping og offshore fremover, men i langt mindre grad enn pappa. Dette er i hovedsak hans ansvar, mens vi fokuserer på den øvrige virksomheten. Ryktene om vår utfasing er altså betydelig overdrevet – den er faktisk helt feil, skriver hun til DN.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om