Meglerhus: Frykter at dagens markedsverdi snart er tapt

I en rapport etter Norwegians trafikktall skriver meglerhuset ABG Sundal Collier at de venter en annonsering rundt finansiering i nær fremtid.

Stian Lysberg Solum
 • Hanna Ghaderi
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Norwegian-aksjen handles i skrivende stund for 7,86 kroner per aksje, ned 5,23 prosent for dagen.

Det etter at flyselskapet i morgentimene la frem trafikktall for mars. Flyselskapet fraktet 61 prosent færre passasjerer i mars, sammenlignet med året før. Samtidig venter Norwegian en milliardsmell grunnet drivstoff.

ABG Sundal Collier skriver i en oppdatering mandag gjengitt av Infront TDN Direkt at trafikkinntektene er mindre interessante på grunn av coronaviruset, og peker videre på at oljepriskollapsen har resultert i et urealisert tap på 1,1 milliarder kroner knyttet til sikringsposisjoner. Dette betyr, etter meglerhusets syn, at deres bokførte egenkapital ikke er langt fra å være tapt.

«Vi vil forvente en annonsering rundt finansiering innen de neste 7–10 dagene. Dessverre frykter vi at dagens markedsverdi vil være tapt», heter det i rapporten.

Les også

Staten betaler flyselskapene for 684 flyavganger i uken

Reiserestriksjoner påvirker trafikktallene

– Den ekstremt raske utviklingen av COVID-19-pandemien påvirket Norwegians trafikktall i betydelig grad denne måneden. Som følge av globale reiserestriksjoner og et stort fall i etterspørselen måtte Norwegian løpende kansellere flyginger i mars, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i en kommentar.

Samlet fraktet selskapet 1,15 millioner passasjerer i løpet av måneden, en nedgang på 61 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Fra og med 25. mars har selskapet kansellert de aller fleste planlagte avgangene. Dette skjedde etter at det ni dager tidligere stanset rundt 85 prosent av den planlagte kapasiteten.

Krisepakke

Norske myndigheter har åpnet for at Norwegian kan sikre seg en lånegaranti på tre milliarder kroner, dersom en rekke betingelser oppfylles. Dette innebærer at staten garanterer for 90 prosent av lånebeløpet, mens de siste ti prosentene må garanteres fra banker.

Norwegian har tidligere varslet at de har oppnådd betingelsene for å få til de første 300 millioner kronene.

For å få tilgang til 1,2 milliarder kroner må selskapet sikre seg rente og avdragsfrihet fra kreditorene. Den siste delen på 1,5 milliarder kroner sikres når selskapet får en egenkapital på åtte prosent.

Les også

Norwegian venter drivstoffsmell på over én milliard kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Norwegian
 3. ABG Sundal Collier
 4. Flyselskaper

Flere artikler

 1. Norwegian venter drivstoffsmell på over én milliard kroner

 2. Norwegian-ras: Meglerhus tror selskapet vil bryte lånevilkår

 3. Norwegians billettinntekter falt med 3,7 milliarder i august

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Børskommentar: Er det viruskrise for Norwegian, eller er det bare aksjen som er syk?

 6. Norwegian fraktet 319.370 passasjerer i september: – Som forventet