Kise-selskap tjente en halv milliard på salg av forbrukslånsaksjer

Gevinsten ble sikret ved salg av Bank Norwegian-aksjer i fjor.

Advokat Bjørn Kise er styreleder i HBK Holding, som er eid av familiene Kjos og Kise. Tidligere var han styreleder også i flyselskapet Norwegian.
Publisert:

Bjørn Kise-selskapet Brumm as satt for fjoråret igjen med et overskudd 544 millioner kroner, ifølge årsregnskapet for 2021.

Fasiten er betydelig opp fra 14 millioner kroner året før, og forklares i notene med en gevinst på en halv milliard kroner i forbindelse med salg av aksjer i forbrukslånsbanken Bank Norwegian da den ble kjøpt opp av svenske Nordax i fjor.

Årsregnskapet viser at Brumm as ved årsskiftet satt på aksjer i Norwegian, Norse Atlantic og Ultimovacs for 128 millioner kroner.

DN omtalte årsregnskapet først.

Norwegian-gründerne Kjos og Bjørn Kise solgte seg i 2020 som hovedaksjonærer ut av flyselskapet i kjølvannet av coronakrisen, men gjorde comeback i fjor. I et intervju med E24 fortalte Kise også at han hadde investert i nysatsingen Norse.

Ferske aksjonæroversikter viser at Brumm as eier en million Norse-aksjer og litt over ti millioner Norwegian-aksjer.

Investeringsselskapet eies 60 prosent av Bjørn Kise, mens Per Christoffer Domaas Kise og Linn Cecilie Domaas Kise eier 20 prosent hver gjennom henholdsvis Pck Holding as og Lck Invest.

Publisert:
Gå til e24.no