Netflix-kollaps på Wall Street etter kundeflukt

Strømmegiganten fikk gjennomgå på børs etter å ha mistet kunder for første gang på et tiår, og dro tek-indeksen Nasdaq med ned i dragsuget.

TEKFALL: Aksjefallet til Netflix dro med seg flere andre strømmegiganter og førte til solid nedgang på den amerikanske tekindeksen.
Publisert:

Dagen begynte med oppgang for de amerikanske aksjemarkedene onsdag, men utover kvelden var bildet mer blandet. Det var særlig den teknologitunge Nasdaq-indeksen som falt markant.

Slik så det ut for de tre toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid:

  • S&P 500 opp 0,06 prosent
  • Nasdaq ned 1,2 prosent
  • Dow Jones opp 0,7 prosent

I Europa var oppgang på de viktigste børsene onsdag, mens bildet var blandet i Asia tidligere på dagen.

Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner, som kalles «verdens viktigste rente», har steget markant den siste tiden. Onsdag har den falt litt tilbake til rundt 2,85 prosent i skrivende stund.

Netflix-aksjen stupte over 35 prosent onsdag.

Netflix-aksjen stupte

Strømmegiganten la frem kvartalsresultater etter stengetid tirsdag kveld. Da kom det frem at Netflix mistet 200.000 abonnenter i første kvartal.

Det er første gang siden 2011 at Netflix mister kunder.

Antall nye kunder har lenge vært måleenheten markedet vurderer selskapet etter. Strømmetjenesten hadde 221,6 millioner abonnenter ved utgangen av mars.

Samtidig var spådommen til Netflix for andre kvartal at tjenesten vil miste ytterligere to millioner kunder.

Les også

Netflix vil satse på annonser etter kundeflukt

Netflix fikk gjennomgå på børs etter tallslippet. Aksjen endte ned over 35 prosent.

Det er det kraftigste fallet siden oktober 2011, ifølge Bloomberg.

Markedsverdien er barbert med 56 milliarder dollar, tilsvarende over 490 milliarder kroner. Aksjen er ned over 60 prosent siden nyttår.

Selskapet pekte blant annet på konkurranse fra andre strømmetjenester som Disney+ og Amazon Prime, deling av kontoer, høyere inflasjon og krigen i Ukraina som årsaker til at det mister kunder.

Les også

Skrekktall for Netflix

Flere strømmeselskaper med markant fall

Det var ikke bare Netflix som hadde en dårlig børsdag blant aksjene som er tilknyttet strømmemarkedet.

Både Disney og Warner Bros. Discovery endte ned rundt 6 prosent. Paramount og Roku falt også.

Det er likevel slik at resultatsesongen i USA så langt har gitt mange resultater som var bedre enn ventet. Rundt 12 prosent av selskapene som utgjør den brede S&P-500-indeksen har leverte sine kvartalstall så langt, og 80 prosent har ifølge Factset gjort det bedre enn analytikerne ventet, skriver CNBC.

Data- og programvareselskapet IBM er blant disse. Selskapet la tirsdag frem sine tall tirsdag kveld, og både omsetningen og resultatet slo analytikerne forventninger, skriver CNBC. IBM-aksjen endte onsdag opp over 7 prosent.

– Resultatene vil fortsette å være nøkkelkatalysatoren. Selskaper peker så langt på sterk etterspørsel på tvers av industrier, på tross av inflasjon og forsyningskjedepress, sier investeringsstrateg Ross Mayfield hos Baird ifølge CNBC.

Elbilprodusenten Tesla er blant selskapene som legger frem resultat etter stengetid i dag. Aksjen falt nær 5 prosent i forkant av tallslippet.

Les også

Viaplay-eier rett ned etter skrekktall fra Netflix

Publisert:
Gå til e24.no