Telenor: Utsettelsen av Vimpelcom-høringen kan være klargjørende

Telenor bemerker at mandagens utsettelse av den åpne Vimpelcom-høringen kan bidra til å klargjøre forhold rundt konsernets håndtering av saken.

UTSATT HØRING: Telenors konsernsjef Sigve Brekke skulle ha møtt i en åpen høring om Vimpelcom-saken, men den er utsatt inntil videre.
Publisert: Publisert:

– En utsettelse kan bidra til at mer informasjon blir klarlagt før selve høringen finner sted, sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor til NTB mandag ettermiddag.

Telenors konsernsjef Sigve Brekke sendte sist torsdag en forespørsel om et lukket møte i forkant av den åpne høringen. Forespørselen ble avvist. Høringen skulle etter planen holdes 16. desember.

Les også

Lunder til Økokrim: Disse fem ga grønt lys for de omstridte utbetalingene

– Det har vært viktig for Telenor at høringen ikke skulle skade den pågående etterforskningen. Vi forsøkte å få til et møte med komiteen i forrige uke for å reise noen av de dilemmaene vi hadde knyttet til at vi hadde informasjon i Telenor som vi er pålagt å ikke dele med offentligheten, sier Mandelid.

Han sier videre at de etterforskende myndighetene også har vært opptatt av at Telenor ikke skulle foreta seg noe som kunne skade etterforskningen deres.

Les også

Vimpelcom-saken: Telenor med rådgivningsgruppe

Mandelid legger til at Telenor i tillegg til Deloittes eksterne gjennomgang av konsernets håndtering av Vimpelcom-saken, fortsatt avventer konklusjoner fra den pågående etterforskningen til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Les også

Lunder til Økokrim: Disse fem ga grønt lys for de omstridte utbetalingene

Les også

Vimpelcom-knekk for Telenor-aksjen: Nå kan selskapet bli utestengt av Storebrand

Les også

Fristilte direktører gir fritt fall for Telenor-aksjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om