Studentlag: Aksje-NM er en god arena for økt forståelse

Studenter fra Sjøkrigsskolen, BI og Handelshøgskolen i Bodø tror Aksje-NM kan bidra til at nye medlemmer i børsgruppene får økt forståelse for aksjemarkedet.

DELTAR I AKSJE-NM: Henrik Ryen Gudevold og Tom Erik Higraff er studenter ved Sjøkrigsskolen.

Mathias Berg Nielsen
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

– Vi gleder oss veldig til Aksje-NM. Må den beste studentorganisasjonen vinne!

Det sier Tom Erik Higraff og Henrik Ryen Gudevold. Begge to studerer ved Sjøkrigsskolen og skal nå delta i Aksje-NM med laget Valkyrien Invest.

Sjøkrigsskolen ligger på Laksevåg i Bergen og er en gammel institusjon. Skolen ble etablert i 1817, og tilbyr bachelorstudium i moderne lederutdanning tilpasset både forsvaret og næringslivet.

Kan ditt studentlag slå Sjøkrigsskolen og de andre skolene i Aksje-NM? Konkurransen starter onsdag 1. februar – og i år er aksjekursene i sanntid. Her kan du melde deg på!

– God arena for økt forståelse

Higraff og Gudevold går første året, som er et fellesskapsår hvor alle studieretningene arbeider sammen.

– Dette året er lederskap i fokus og vi jobber med å utvikle team som skal fungere i alle mulige komplekse situasjoner. Lederskapsåret består av diverse øvelser, som blant annet et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl fra Bergen til USA. Hovedfokuset er å bruke ledelsesteorien i praksis, forteller Gudevold.

Valkyrien er navnet på skolens studentorganisasjon, og Valkyrien Invest er en interesseorganisasjon som ligger under denne. Valkyrien Invest ble opprettet helt nylig og har per i dag en kjerne på ti medlemmer, forteller de to studentene.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

– Gruppen har til hensikt å samle unge økonomi- og aksjeinteresserte kadetter og andre tidligere medlemmer av Valkyrien. I tillegg til dette håper vi på et nærmere samarbeid med andre høyskoler, universiteter og næringslivet i Norge, sier Higraff.

– Vi er med i Aksje-NM for å ha noe konkret å jobbe mot. Det å konkurrere mot andre studentorganisasjoner og se oppnådde resultater underveis i norgesmesterskapet er drivende faktorer, sier han.

– Aksje-NM er en god arena for nye medlemmer i aksjegruppen til å få en økt forståelse.

– Bra trening

Handelshøyskolen BI avdeling Nydalen stiller med både jentelag og guttelag i konkurransen.

Leder for laget Børsgruppen Aktie Jenter, Maiken Amalie Klungtveit, forteller at de ser på Aksje-NM som en læringsplattform.

– Det at man handler med fiktive penger gjør kanskje at flere har lyst til å prøve seg og rett og slett øve litt, sier hun.

Mens jentelaget har rundt 15 medlemmer, består guttelaget av rundt 20–25 personer. De to lagene konkurrerer internt mot hverandre, men den største rivalen er likevel Norges Handelshøyskole, forteller Klungtveit.

– Målet med deltakelsen er å prestere så bra som mulig, under omstendighetene, sier leder Per Höglund i Børsgruppen Aktie.

– Og havne høyt på listene, legger han til.

– Og ellers så er Aksje-NM bra trening. Vanligvis når vi investerer ser vi på mange aspekter, men dette blir veldig kortsiktig og veldig teknisk.

DELTAR I AKSJE-NM: Maiken Klungtveit og Per Höglund i Børsgruppen Aktie ved Handelshøyskolen BI, Nydalen.

Ingvild Sagmoen E24

Höglund forteller at strategien begynner å ta form.

– Vi har sett på noen sektorer som vi tror på. Shipping har jo for eksempel tatt litt av denne uken. Så shipping, oljeservice og biotech er alle kortsiktige kandidater, sier han.

– Det blir å se på de aksjene som er mest volatile og kan bevege seg masse, tilføyer Klungtveit.

– Det er ganske et ganske lite tidsrom, så det blir bare å kjøre på og ta det man kan av risiko, sier hun.

Les også

Studentlag i Aksje-NM: Hadde smakt godt å trone øverst på pallen

Vil engasjere flere

For andre år på rad stiller Børsgruppen ved Handelshøgskolen i Bodø ved Nord universitet med et lag i konkurransen. I tillegg til deltakelsen i studentligaen, arrangerer også Børsgruppen Nord konkurranser for alle studentene ved universitetet.

– Aksje-NM gir oss en flott mulighet til å komme nærmere studenter som ikke har mye erfaring innen børs, men som har interessen, sier leder Anders Fjellvikås for Børsgruppen Nord.

– Oppslutningen på arrangementene og de lokale konkurransene vi har her i regi av Aksje-NM er stor blant studenter i og utenfor børsgruppen. Det liker vi i Børsgruppen Nord godt.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

I år varer Aksje-NM i fire uker, fra 1. til 28. februar. Nytt av året er aksjekurser i sanntid, som er gratis for alle deltakerne.

Fjellvikås' lag har lagt en strategi som går ut på å ha en veldiversifisert portefølje.

– Man må gjøre seg klar for sjanser hvis man skal vinne en så stor konkurranse. I fjor satset vi på kortsiktige verdiinvesteringer, men i år flytter vi oss mer mot svingtrading, sier han.

– Det blir også spennende å se hvilke andre skoler som deltar på arenaen i år. Det er alltid gøy å se nye grupper melde seg på og konkurrere mot de etablerte gruppene, legger Fjellvikås til.

Les også

– Det hadde smakt veldig godt å trone øverst på pallen

Les også

Nå starter Aksje-NM opp igjen – nå med live aksjekurser

Les også

Slik melder du på studentlag i Aksje-NM

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Studentliv
  2. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
    – Nå blir det vinn eller forsvinn!

  2. Går for seier i studentligaen

  3. Har som mål å være den mest aktive studentforeningen i Aksje-NM

  4. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

  5. Jevnt i studentligaen første uke av Aksje-NM