DHT: Frontlines søksmål er avvist av retten

Føljetongen av avviste oppkjøpsforsøk og rettsrunder har fått en avslutning i høyesterett på Marshall Islands, ifølge rederiet.

RETTSRUNDER: DHT melder at søksmålet fra Frontline er avvist i retten. Her DHT Holdings-skipet DHT Ann.
Publisert: Publisert:

Ifølge det New York-noterte tankrederiet er Frontline nå avskåret fra å rette lignende krav mot DHT, dets ledende ansatte og BW Group i andre jurisdiksjoner.

Domstolen hadde allerede sagt nei til Frontlines krav om en midlertidig forføyning relatert til avtalen mellom DHT og BW Group, fordi Frontline mislykkes i å bevise at det er sannsynlighetsovervekt for at de vil vinne frem med sine krav.

Nå er altså beskjeden at søkmålet er avvist.

Erling Lind, styreleder i DHT, sier seg fornøyd med avgjørelsen.

- Vi har hele tiden fastholdt, både i retten og til våre aksjonærer, at Frontlines krav var grunnløse. To domstoler har nå vært enige med oss, og vi ønsker avvisningen velkommen som en riktig slutt på saken, sier Lind i en kommentar.

Rettsrunder

Bakgrunnen er Frontline forsøk på å kjøpe DHT. Disse møtte imidlertid fra første stund en kald skulder hos DHTs styre og ledelse.

Les også

Avis: Fredriksen åpner for å droppe DHT – har nytt mål i sikte

Isteden snudde DHT seg rundt og inngikk avtalen med BW Group, som gikk inn som storeier i DHT i en handel der blant annet aksjer ble byttet mot en flåte av skip, noe som blokkerte Frontlines frieri.

Fredriksen-rederiet ga likevel ikke opp og gikk til søksmål for å stanse avtalen med BW Group, men dette ble blankt avvist av retten i New York.

Føljetongen av Frontlines avslåtte forsøk på å kjøpe konkurrenten DHT og søksmål mot oppkjøpsobjektet, tok deretter turen til rettssystemet på Marshall Islands.

Ordkrig

Mellom rettsrundene utviklet situasjonen seg til den rene ordkrigen mellom de to tankrederiene.

Mens Frontline har hevdet at DHT-ledelsen har tatt grep for å hindre oppkjøpstilbudene, slik at aksjonærene ikke har fått mulighet til å vurdere dem, har DHT stått fast på at dette ikke er tilfellet og at Frontline står helt fritt til å by på selskapet.

DHTs styre og ledelse har blant annet blitt anklaget for å mele sin egen kake, mens Frontline har blitt anklaget for å drive med «gamesmanship».

Les mer: Anklager Frontline-sjefen for utpsyking

Frontline-sjef Robert Hvide Macleod har ikke besvart E24s henvendelser om en kommentar til rettens avgjørelse.

Les også

Frontline langer ut mot DHT: – Gjennomsyret av egeninteresse

Les også

Fredriksen om DHT-fornærmelsene: – Jeg bryr meg ikke

Les også

Anklager Frontline-sjefen for utpsyking

Publisert:

Her kan du lese mer om