Frontline fikk ikke kjøpe tankrederi – varsler søksmål

John Fredriksens rederi gir ikke opp kampen om tankrederiet DHT.

GÅR RETTENS VEI: Skipsreder John Fredriksens Frontline varsler søksmål for å blokkere avtalen der BW Group blir storeier i DHT.
Publisert: Publisert:

Etter at Frontlines forsøk å sluke rederiet DHT ble avvist kom BW Group på banen og gikk inn som storeier, noe som blokkerte John Fredriksen-rederiets frieri.

Fredriksens Frontline ser likevel ikke ut til å ha gitt opp.

Selskapet varsler nemlig søksmål mot BW og DHT for å tvinge disse til forhandlingsbordet, melder bransjeavisen Tradewinds, ifølge Dagens Næringsliv.

Søksmålet ble levert til høyesterett i New York tirsdag.

Vil blokkere bytteavtale

Det er samme dag som Frontline gjorde et tredje forsøk på å få kontroll over DHT. Tidligere har to oppkjøpsforsøk fra Frontline blitt avvist.

Det siste tilbudet fra Frontline skal være på 0,8 Frontline-aksje per aksje i DHT. Tilbudet skal imidlertid ikke ha kommet frem til aksjonærene, ifølge rettspapirene Tradewinds refererer til.

Advokatene til Frontline skriver ifølge avisen at «styret har satt opp en rekke forsvarsverk som effektivt forhindrer DHTs aksjonærer fra til og med å vurdere Frontlines foreslåtte tilbud».

Les også

BW Group inn i DHT – blokkerer Fredriksens oppkjøpsforsøk

Frontline ber domstolen om en såkalt midlertidig forføyning, for å blokkere avtalen mellom DHT og BW Group der sistnevnte får en eierandel på 33,5 prosent i bytte mot 11 tankskip.

Snudde seg rundt

Bytteavtalen ble meldt i siste halvdel av mars.

Gjennom denne kjøper DHT Holdings en flåte av 11 store oljetankskip (VLCC) fra Sohmen-familiens BW Group med oppgjør i aksjer og kontanter, noe som betyr at sistnevnte vil bli eier av omtrent en tredjedel av aksjene i DHT.

Transaksjonen innebar også at BW Group fikk en eierandel som kunne blokkere John Fredriksen-sfærens oppkjøpsfrierier.

I slutten av januar varslet nemlig Fredriksens tankrederi Frontline at det ønsket å sluke DHT Holdings, etter at det hadde kjøpt 16 prosent av aksjene. Ifølge Frontline ville kombinasjonen skapt verdens største tankrederi.

Men frieriet ble blankt avvist av de to konsernsjefene i DHT, Trygve P. Munthe og Svein Moxnes Harfjeld. I et brev til aksjonærene sendt ut i februar sa de at budet undervurderte selskapet.

– Frontline foreslo å betale for oss med sterkt oppblåste Frontline-aksjer som handles betydelig over de underliggende skipsverdiene, skrev blant annet DHT-ledelsen.

Isteden snudde DHT seg rundt og inngikk avtalen der det kjøpte seg en større flåte og fikk inn en ny dominerende eier.

Les også

Seadrill-datter får storavtale i kriserammet marked: – Tydelig at noen tror dette skal snu

Les også

John Fredriksen til DN: – Ikke ett minutt å kaste bort

Les også

Trøim: – Sammenlignet med Seadrill er Borr en liten spiller

Publisert:

Her kan du lese mer om