DN: Aksel Lund Svindal har tjent 50 millioner på Bank Norwegian

Skistjernens skadeavbrekk har gitt ham muligheten til å tjene fett på børs.

PÅ BØRS: Skistjernen Aksel Lund Svindal har gjort det godt både i alpinbakken og på børsen. Ifølge Dagens Næringsliv har Lund Svindal håvet inn nær 50 millioner på salg av Bank Norwegian-aksjer de siste årene.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • E24
Publisert: Publisert:

Aksel Lund Svindal er Norges største alpinstjerne. Men de siste årene har flere alvorlige skader satt ham ut av spill når det kommer til å kjøre raskest ned de bratteste fjellsidene i verden. Tiden har han blant annet brukt til å investere pengene sine på børsen.

En av aksjene han har investert i de siste årene er Bank Norwegian. Ifølge Dagens Næringsliv har Lund Svindal håvet inn rundt 50 millioner kroner i salg av aksjer i selskapet de siste årene.

Solgte seg ut

Mot slutten av året skal skistjernen ha solgt rundt halvparten av aksjene sine i Bank Norwegian, et salg som skal ha gitt Lund Svindal en gevinst på 35 millioner kroner, skriver avisen.

– Når du får denne type avkastning som har vært eventyrlig, kan man tillate seg mer risiko på andre ting. Dersom det er ting jeg ser som både er gøy og jeg kan lære mye av, så kan jeg sette av deler av avkastningen, sier Lund Svindal til Dagens Næringsliv.

Handler på børs

Skistjernen skal ha investert i selskapet for rundt ti år siden gjennom et investeringsselskap eid sammen med faren. Siden Lund Svindal solgte seg ut før jul, har aksjen falt rundt 20 prosent.

Forrige uke ble aksjonærregisteret lansert som en løsning hvor man kan se hvem som eier aksjeposter i ulike selskap i Norge. Ifølge registeret sitter Lund Svindal med aksjer til en verdi til rundt 60 millioner i selskapet på Oslo Børs, skriver DN.

Les også

Dette gjør Giek med supply-aksjene

Les også

Giganter, sprit og børsmygger: Her er aksjene Norges rikeste satser på

Les også

Nå har Kjos hentet over én million bankkunder

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksel Lund Svindal
 2. Aksjer
 3. Bank Norwegian
 4. Næringsliv

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ellevill børsuke for Aksel Lund Svindal: Slik gikk han fra alpiness til suksessinvestor

 2. Betalt innhold

  Aksel Lund Svindal om investeringer, risiko og gründerskap

 3. Aksel Lund Svindal sikrer gratis Oslo Børs-gevinst i siste sving

 4. Aksel Lund Svindals prislapp på sitt nye eierselskap: 133 millioner kroner

 5. Aksel Lund Svindal tapte 16 millioner etter klesflopp