Deutsche Bank innfører ansettelsesstopp

I forbindelse med sitt kostnadsbesparende program, har Deutsche Bank besluttet å stanse all rekruttering, skriver Bloomberg.

I KRISE: En monsterbot fra amerikanske myndigheter for bankens rolle under finanskrisen har skapt børsfall og krise for Deutsche Bank. Her bankens hovedkvarter i Frankfurt.
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Opplysningene skal komme fra kilder med kjennskap til saken. All rekruttering stanser umiddelbart og i alle divisjoner av banken, heter det i meldingen fra Bloomberg.

Informasjonen stammer fra et notat administrerende direktør John Cryan skal ha sendt om å kutte kostnader og bygge opp tilliten blant investorene. Der skriver han at de skal innføre derfor ansettelsesstopp, skriver Bloomberg, som siterer kilder med kjennskap til notatet.

Deutsche Bank har ikke ønsket å kommentere opplysningene om ansettelsesstopp overfor Bloomberg.

Saksøkt

Deutsche Bank står midt oppe i store økonomiske problemer om dagen som følge av at banken har fått krav fra amerikanske myndigheter på rundt 14 milliarder dollar i kjølvannet av deres rolle i finanskrisen i 2008.

Bankens aksje hadde et par dramatiske uker etter at søksmålet fra amerikanerne ble kjent i midten av september. Deutsche Bank har falt som en stein på børsen det siste året.

Boten amerikanerne krever skal være på enorme 14 milliarder dollar, noe som overrasket markedet. Deutsche forhandler imidlertid om å få boten ned til et nivå de kan klare.

I forrige uke ble det meldt at banken nærmet seg et forlik på 5,4 milliarder dollar, og aksjen har siden hentet seg noe inn igjen.

20 prosent ned

Bankaksjen har rast over 20 prosent etter at det amerikanske justisdepartementet varslet finanskrise-boten på 14 milliarder dollar.

Det er penger Deutsche Bank sier de ikke har råd til å betale.

Siden har snøballen fått fart: Det meldes om kundeflukt, og banken har gått til masseoppsigelser grunnet et uttalt behov for restrukturering.

For en uke siden meldte krisebanken at de sier opp 1.000 ansatte i Tyskland. På verdensbasis er nedbemanningen oppe i 9.000 ansatte.

Deutsche Bank har også solgt unna livsforsikringsselskapet Abbey Life for 1,09 milliarder euro (10 milliarder kroner) til Phoenix Group, for å skaffe kapital.

Les også

Financial Times: Deutsche Bank fikk spesialbehandling i EUs stresstest

Les også

Konkurrenten angriper Deutsche Bank med tysk ordspill

Les også

Deutsche Bank sier opp ytterligere 1000 ansatte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Deutsche Bank

Flere artikler

  1. Financial Times: Deutsche Bank fikk spesialbehandling i EUs stresstest

  2. Deutsche Bank sier opp ytterligere 1000 ansatte

  3. Disse avgjør Deutsche Banks skjebne

  4. Konkurrenten angriper Deutsche Bank med tysk ordspill

  5. Deutsche Bank til værs etter milliardforlik