AKTIV KAPITAL I FØRINGEN PÅ PLUSSIDEN: Lakseaksjer rammes av bjørnete børs

Hovedindeksen faller til tross for solid oljepris.

FALLER: Til tross for solide kvartalstall og optimisme, blir både Austevoll og Lerøy tatt av bjørnene på Oslo Børs.
  • Reuters
Publisert: Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs faller 0,9 prosent til 432,2 poeng i 12-tiden onsdag og følger dermed den generelle utviklingen i de europeiske markedene, etter en svak dag på de amerikanske børsene tirsdag og en negativ utvikling i Asia onsdag morgen.

Investorer verden over ser med økende skepsis på de eskalerende urolighetene i Midt-Østen, som fyrer opp under en allerede «het» oljepris og legger en sterk demper på risikoappetitten.

Både IEA og Saudi-Arabia har forsøkt å berolige markedet ved å si at redusert oljeproduksjon fra Libya vil kunne bli erstattet av lagrede volumer og økt produksjon.

Likevel fortsetter oljeprisen å stige, og Nordsjøolje med levering i april handles i øyeblikket for 107 dollar fatet, opp 1,3 dollar fra start i London. Statoil handles for øvrig litt ned til 142,2 kroner per aksje.

Fredriksen-aksje opp

Kvartalsrapportene fortsetter å strømme på fra selskapene på Oslo Børs, uten at det byr på de aller største overraskelsene onsdag.

Unntaket er det John Fredriksen-kontrollerte inkassoselskapet Aktiv Kapital, som bykser 15,5 prosent til 57,75 kroner aksjen etter å ha bestemt seg for å betale ut 20 kroner per aksje i utbytte.

Les også: Gir 1,2 mrd. i utbytte

Laksefall

Lakseprodusentene Austevoll og Lerøy Seafood, hvor Austevoll for øvrig er majoritetseier, leverte begge kvartalstall som stort sett var på linje med analytikernes forventninger onsdag morgen.

Austevoll Seafood

Lerøy skuffet imidlertid noe på utbytte og aksjen faller 0,3 prosent mens Austevoll handles ned 0,7 prosent.

- Tallene var som ventet for begge to og det var ikke noen store overaskelser, konstaterer analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets.

- Lerøy-tallene var svakt bedre enn våre tall, mens ubytte var litt lavere enn det vi hadde håpet på og svakere enn konsensus som lå inne med 12 kroner. Da var 10 kroner litt skuffende, sier Hatlebrekke til Reuters.

- Men det vil ikke være naturlig å gjøre noen store endringer på estimater etter disse tallene, legger han til.

Les også: Lerøy tror på høyere laksepriser

Les også: Austevoll er raus på utbyttet

Flere nyheter hos E24

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Børsen i rødt etter kvartalsrush

  2. Berg-og-dal-bane for Rec-aksjen

  3. Børsbrems i Oslo

  4. OSLO BØRS: Fallende børs jubler for Fredriksen-aksje

  5. Betalt innhold

    Selger Lerøy-aksjer for 1 mrd