Danske Bank sikrer seg Teknas 76.000 medlemmer

Banken har inngått avtale med fagforeningen for de neste tre årene, bekrefter partene.

SIGNERT: Danske Bank og Tekna inngått storavtale. Her ved toppsjefen for den norske virksomheten til Danske Bank, Trond F. Mellingsæter.

Foto: John Thomas Aarø
  • David Bach
Publisert:,

Danske Banks avtale med Akademikerne i forrige uke har gitt avkastning i en saftig utvidelse.

Torsdag signerte banken en tilsvarende avtale med akademikerforeningen Tekna og deres 76.000 medlemmer, opplyser partene til E24.

Tekna er Norges største forening for akademikere, og er en del av Akademikerfellesskapet.

– Det har vært en gledens uke i Danske Bank, sier norgessjef Trond F. Mellingsæter til E24.

Dine Penger+: Disse fagforeningene gir deg lavest boliglånsrente

Tre storfisker på én uke

Han oppsummerer hvordan Danske Bank sikret seg 130.000 av Akademikernes medlemmer forrige onsdag, ved at 11 av organisasjonens 13 underforeninger ble med i avtalen.

Mandag inngikk banken samarbeidsavtale med Tryg, og torsdag ble altså den 12. av Akademikernes underforeninger også med. Den siste foreningen, Juristforbundet, har ennå ikke tatt beslutningen om de vil være med.

– Dette viser for oss at Akademikerne gjennom de tre-fire årene vi har jobbet sammen, synes det har vært en veldig god avtale. Det har Tekna sett og nå har de bestemt seg for å bli en del av den samlede avtalen. For oss betyr det over 200.000 medlemmer til sammen, så det er en svær og attraktiv avtale, sier Mellingsæter, som legger til at de har jobbet mye med avtalen i løpet av høsten.

Les også

Danske Bank-sjef avlyser norsk rentesjokk: – Økonomien er solid

Banksjefen sier avtalen inneholder flere elementer som vil overraske markedet over nyttår, og ønsker så langt ikke å gå i detalj på innholdet, men understreker at avtalen er bra for banken på flere måter enn én.

– Dette er en veldig stor avtale, og er derfor viktig som sådan, fordi det er en veldig proff partner som stiller krav til at vi som bank utvikler løsninger og systemer som fungerer, sier Mellingsæter.

– Økt forhandlingskraft

Også konstituert generalsekretær Line Henriette Holten i Tekna er godt tilfreds med avtalen.

– Jeg er svært fornøyd med at Tekna nå inngår samarbeid med Danske Bank. Det skal lønne seg økonomisk å være organisert i Tekna. Avtalen gir Teknas 76.000 medlemmer kollektiv tilgang til markedets beste vilkår på banktjenester over tid, skriver hun i en e-post til E24.

– Vi slutter oss med dette til Akademiker-avtalen som gir økt forhandlingskraft for alle medlemmene, sier Holten.

Hun opplyser at Tekna har gått inn på eiersiden i Akademikerne Pluss, som vil forhandle på vegne av 11 akademikerforeninger og 200.000 medlemmer.

– Slik blir Tekna og Akademikerne Pluss en stor og kjøpesterk gruppe, som vil forhandle fram svært gode medlemstilbud for våre medlemmer.

Her kan du lese mer om

  1. Danske Bank

Flere artikler

  1. Setter ned renten for 200.000 kunder

  2. Banksjefer optimistiske til norsk økonomi: – Grønt lys overalt

  3. Kundeflukt etter hvitvaskingsskandalen

  4. Annonsørinnhold

  5. Danske Bank-sjef avlyser norsk rentesjokk: – Økonomien er solid

  6. Danske Bank-sjefen om rentehevingene: – Det er skyfritt i Norge