DNB NOR: Knallsterkt fra DnB Nor
Banker til med kraftig inntektsøkning.
Bankkonsernet DnB Nor har - i likhet med konkurrenten Nordea - lagt et knallsterkt kvartal bak seg.
Netto renteinntekter beløp seg til 6,153 milliarder kroner, 128 millioner mer enn analytikerne ventet.
Resultat før skatt landet på 5,59 milliarder kroner, ifølge bankgigantens kvartalsrapport. Det er en betydelig bedring fra samme periode for nøyaktig ett år siden.
Overrasker analytikerne
- Det gode kvartalsresultatet skyldes godt arbeid, høyere inntekter og lave nedskrivninger på utlån, skriver DnB Nor i en kommentar til tallene.
Det er langt bedre enn analytikerne så for seg.
Analytikere som deltok i en Reuters-undersøkelse før tallene kom, anslo i snitt at fasiten ville lyde på 4,28 milliarder, og undervurderte dermed utviklingen med 1,3 milliarder.
-Tallene er meget bra over hele linjen, i tillegg var det mye verdipapirgevinst her, sier analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities til E24.
- Dessuten betaler DnB Nor større utbytte enn ventet.
På bakgrunn av den gode utviklingen har styret foreslått et utbytte for 2010 på 4 kroner per aksje. Det er mer enn en dobling fra året før, da utbyttet beløp seg til 1,75 kroner.
- Høye mål
- Vi satte oss høye finansielle mål for fire år siden, blant annet om å oppnå 20 milliarder kroner i resultat før nedskrivninger og skatt i 2010, sier konsernsjef Rune Bjerke.
- Det har vært et krevende arbeid frem mot målet under den uroen vi har opplevd i internasjonal økonomi de siste årene. Derfor er jeg veldig glad for at vi har nådd målet med god margin.
Venter oppsving
Bjerke ser optimistisk på den økonomiske utviklingen fremover, og venter at norsk økonomi vil fortsette å vokse i 2011.
Året vil gi husholdningene «et godt år med lav ledighet og sterk kjøpekraft», ifølge konsernsjefen.
- Internasjonalt venter vi moderat vekst i verdensøkonomien, men ser at gjeldssituasjonen i noen land kan virke dempende på veksten. I Baltikum, hvor vi nå har en stor, heleiet bankvirksomhet, venter vi en positiv utvikling i 2011, sier Bjerke.
Les også: