Fredriksen-rederi vil kjøpe fem skip for 7,5 mrd.

Investor John Fredriksen kjøper etter alt og dømme fem nye skip til Flex LNGs flåte.

VIL KJØPE: Fem nye LNG-skip kan etter kveldens rettede emisjon bli en del av Flex LNGs portefølje.

Foto: Ints Kalnins Reuters
Publisert:

John Fredriksen-eide Flex LNG vil kjøpe fem fartøy for 918 millioner dollar, tilsvarende 7,5 milliarder kroner, det fremkommer av en børsmelding onsdag ettermiddag.

De fem skipene fordeler seg på tre Megi LNG-skip og to skip av typen X-DF LNG. Skipene er allerede i produksjon og har planlagt levering i henholdsvis 2020 og 2021.

Hvert av skipene vil ha en kjøpspris på 180 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. I tillegg påløper det en kostnad på 6 millioner dollar for hvert av de tre Megi-skipene for å få riktige systemer på plass.

Les også

Fredriksen-selskaper renser skip

Henter kapital

Selskapet vil hente inn 30 prosent av kjøpesummen, tilsvarende 300 millioner dollar, 2,4 milliarder kroner gjennom en rettet emisjon. Dette skal selskapet betale innen tre dager fra avtaleinngåelsen. Den resterende delen av betalingen vil bli gjennomført ved levering.

En avtaleinngåelse avhenger av at emisjonen blir gjennomført, opplyser selskapet. Fredriksens investeringsselskap Geveran har ifølge selskapet garantert for at emisjonen blir fulltegnet. Dermed ligger alt til rette for at kjøpet av skipene vil finne sted.

Innhentingen av friske penger startet etter børsdagens slutt onsdag, og vil foregå frem til børsåpning torsdag morgen.

Både DNB Markets, Pareto Securities, ABN Amro Bank, Arctic Securities, Fearnley Securities og Skandinaviska Enskilda Banken er engasjert som tilretteleggere i emisjonen.

Les på E24+ (for abonnenter)

Issmelting i Arktis åpner opp for nye handelsruter for gassfrakt

Tapte penger

Da det Fredriksen-kontrollerte selskapet i august la frem tall for andre kvartal kom det frem at selskapet opplevde en bedring i resultatet. På tross av dette var det fortsatt underskudd i selskapet. Etter skatt leverte selskapet et underskudd på 2,9 millioner, opp fra minus 9,7 millioner i samme periode året før.

– Siden vi er i en oppstartsfase påvirker ett inaktivt skip det finansielle resultatet kraftig, skrev Flex LNG-sjef Øystein M. Kalleklev i kvartalsrapporten.

Han presiserte samtidig at selskapet har tro på et strammere marked, og at resultatene vil bedres ettersom selskapet anses som godt posisjonert med sin flåte.

Les også

Equinor-aksjen slår oljegigantene

Les også

– Knallgod rapportsesong

Les også

Jensen forsvarer oljepengebruk

Her kan du lese mer om